6.7 C
Sisak
Nedjelja, 17 listopada, 2021

Najave za srijedu, 1. rujna

- Marketing-spot_imgspot_img

SISAK – Predsjednik RH Zoran Mialnović u srijedu, 1. rujna, boravit  će u Sisku. 
SISAK
GRADSKO GROBLJE VITOROVAC
9:45 – U prigodi obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 120. brigade Hrvatske vojske „Ban Toma Bakač“, Predsjednik Republike položit će vijenac i zapaliti svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Vitorovac (Ulica Antuna Grahovara 2)

BIVŠA VOJARNA BARUTNA
10:45 – Predsjednik Republike sudjelovat će na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 120. brigade Hrvatske vojske „Ban Toma Bakač“ Sisak u bivšoj vojarni Barutana (Ulica Marijana Cvetkovića bb) Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednika Republike.

LEKENIK – Finale izbora najboljih poduzetničkih ideja prikupljenih kroz prekogranični projekt Crown of entrepreneurial ideas for success – CROWN koji uz Razvojnu agenciju SIMORA u partnerstvu provode INTERA tehnološki park iz Bosne i Hercegovine, te Inovacijsko podzetnički centar TEHNOPOLIS iz Crne Gore. Od 300 prijavljenih kandidata sa svojim poduzetničkim idejama na početku projekta, ostalo je njih 7 iz Hrvatske, 13 iz BIH, te 9 iz Crne Gore. Navedeni finalisti svoje će ideje predstaviti stručnom žiriju koji će odabrati po tri iz svake države, a koji će osvojiti nagradu – 25 tisuća eura vrijedne kampanje za razvoj svojih poduzetničkih ideja. Predstavljanje nazvano još “The finals: and now, the #Crown” održat će se u srijedu, 1. rujna 2021. s početkom u 14 sati u dvorcu Jurjevec, Jurjevac 41, Brežane Lekeničke.

Osim predstavljanja mladih poduzetničkih ideja iz tri države, motivacijskih govornika, okupljenima će se obratiti i IVAN CELJAK, župan SMŽ, MARIO ČELAN, Simora, VEDRAN ŠIMUNOVIĆ, Intera te RATKO BATAKOVIĆ, Tehnopolis.

PETRINJA – Ministrica poljoprivrede Marija Vučković će u srijedu, 1. rujna 2021. godine u 12:00 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Petrinji (Vatrogasna ulica 57) uručiti javnim ustanovama, lokalnim tvrtkama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima ugovore o potporama iz Programa ruralnog razvoja za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala te uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture u nazočnosti gradonačelnice grada Petrinje Magdalene Komes.

SISAK – Sljedeća Stihovnica Siska na rasporedu je u srijedu 01. rujna u restoranu Bijela Lađa (Sisak, Lađarska ulica 5) u 19 sati. Okupljanje će se održati na otvorenom, na dvorišnoj terasi restorana uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Kao glavni gost večeri nastupit će mladi sisački pjesnik Marin Kos i publici predstaviti svoju zbirku poezije “Na putevima vječnosti”, tiskanu u nakladi Matice hrvatske Sisak početkom 2021. godine.

U nastavku večeri svoje autorske stihove moći će govoriti i ostali zainteresirani pjesnici.

Stihovnica Siska se u 2021. godini održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika.

VELIKA LUDINA – Predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Mijo Šepak će u srijedu 1. rujna 2021. godine, s početkom u 11 sati u Društvenom domu Velika Ludina nazočiti Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Velika Ludina.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti