18.6 C
Sisak
Utorak, 28 rujna, 2021

Struja i za kolovoz besplatna za stanovništvo čiji su objekti dobili žutu ili crvenu naljepnicu

- Marketing-spot_imgspot_img

Vlada je usvojila prijedlog zaključka u vezi provedbe otpisa potraživanja i naknade za električnu energiju isporučenu krajnjim kupcima na potresom pogođenom području za kolovoz 2021.

1. Zadužuje se Hrvatska elektroprivreda d.d. da u svrhu sanacije šteta na potresom pogođenim područjima doprinese na način da se krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije iz točke 4. ovoga Zaključka, kroz svoja povezana društva, otpišu potraživanja nastala priključenjem zamjenskog objekta na elektroenergetsku mrežu, te drugih potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu električnu energiju, uključivo troškove za distribuciju i prijenos električne energije s pripadajućim naknadama za kolovoz 2021. godine.

2. Zadužuje se Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da društvu E.ON Hrvatska d.o.o. nadoknadi potraživanja za isporučenu električnu energiju u visini izdanih računa za kolovoz2021. godine krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije iz točke 4. ovoga Zaključka, osim naknade za korištenje elektroenergetske mreže.

3. Zadužuje se Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da društvu GEN – I d.o.o. nadoknadi potraživanja za isporučenu električnu energiju u visini izdanih računa za kolovoz2021. godine krajnjim kupcima iz kategorije kućanstvo stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije iz točke 4. ovoga Zaključka, osim naknade za korištenje elektroenergetske mreže.

4. Krajnji kupci iz kategorije kućanstvo stradalim u potresu na području Grada Petrinje; Grada Gline; Grada Siska; Grada Hrvatske Kostajnice; Općine Lekenik; Općine Sunja; Općine Donji Kukuruzari; Općine Majur; Općine Dvor; Općine Topusko; Općine Gvozd; Općine Jasenovac; Općine Hrvatska Dubica, Općine Martinska Ves, Općine Pokupsko i Općine Kravarsko, moraju zadovoljavati uvjete:

– da su bili nastanjeni u stambenim objektima kojima je dodijeljena oznaka kategorije oštećenja i uporabljivosti građevina:N1 – Neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja; N2 – Neuporabljivo – zbog oštećenja; PN1 – Privremeno neuporabljivo – potreban detaljan pregled i PN2 – Privremeno neuporabljivo – potrebne mjere hitne intervencije,a koji su obilježeni istaknutom crvenom odnosno žutom naljepnicom, te koji se nalaze u zamjenskom smještaju na navedenom području odnosno krajnjim kupcima na privremenom smještaju u kontejnerima i kontejnerskim naseljima.
– da su korisnici ili su članovi njihovog kućanstva korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu, doplatak za pomoć i njegu ili imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja.

71 – 10

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti