3 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Izložba “Stjepan Radić – jučer, danas, sutra” otvorena u Pragu

- Marketing-spot_imgspot_img

Izložba “Stjepan Radić – jučer, danas, sutra” otvorena je 14. srpnja 2021. u najužem središtu Praga u Muzeju iluzijske umjetnosti povodom obilježavanja 150 godina rođenja velikog hrvatskog političara i književnika. „Zlatni Prag“ u kojem je živio i djelovao ugostio je, osim fotografija i isječaka o njegovom životnom putu, tradicijske nošnje i baštinu rodne mu Posavine.

Izložba donosi sadržajan pogled na jedan iznimno bogat život, snažnu osobnost političara, književnika i publicista koji je svojim radom i idejama obilježio kraj 19. i početak 20. stoljeća. Izložba podsjeća na snažne veze Stjepana Radića s češkim narodom, a posebice ljubav koju je gajio prema češkom jeziku, kulturi i postignućima. Potiče razmišljanja o suvremenosti Radićeve misli kreirane u prilikama u kojima je odrastao, koje su ga oblikovale i vodile u realizaciji ciljeva.

Organizator izložbe „Stjepan Radić – jučer, danas, sutra“ je Kulturni centar braće Radić, a autor je Ivica Valent. Izložba se predstavlja u Pragu zahvaljujući suradnji s Hrvatsko-češkim društvom, Muzejom iluzijske umjetnosti i Veleposlanstvom RH. Uz predstavnike organizatora izložbu je otvorila veleposlanica Ljiljana Pancirov.

TEKST I FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pragu

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti