8 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Autocesta i vlak besplatni do 1. listopada za sve, struju i TV pretplatu i za srpanj ne plaćaju oni iz žutih i crvenih objekata

- Marketing-spot_imgspot_img

Usvojen je zaključak o produženju korištenja autoceste A11 Zagreb – Sisak bez plaćanja cestarine do 1. listopada 2021. godine, kao i produženje besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji te za sve koji sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta.

Ministar prometa Oleg Butković naglasio je kako nastavak tih mjera pridonosi obnovi i revitalizaciji gospodarstva u toj županiji. Nastavak provedbe tih mjera procijenjen je na 4,7 milijuna kuna za besplatni prijevoz i 9,5 milijuna kuna za cestarinu.

Usvojen je i prijedlog zaključka o zaduženju Hrvatske radiotelevizije da otpiše potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe obveznicima stradalim u potresu čiji su objekti pretrpjeli štetu i/ili za one za koje je osiguran privremeni zamjenski smještaj na potresom pogođenim područjima. To se odnosi za RTV pristojbu za razdoblje srpanj, kolovoz i rujan 2021. godine s mogućnošću produljenja.

Usvojen je i prijedlog zaključka u vezi provedbe otpisa potraživanja i naknade za električnu energiju isporučenu krajnjim kupcima na potresom pogođenom području za srpanj 2021.

Odnosi se to na one koji su bili nastanjeni u stambenim objektima kojima je dodijeljena oznaka kategorije oštećenja i uporabljivosti građevina:N1 – Neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja; N2 – Neuporabljivo – zbog oštećenja; PN1 – Privremeno neuporabljivo – potreban detaljan pregled i PN2 – Privremeno neuporabljivo – potrebne mjere hitne intervencije,a koji su obilježeni istaknutom crvenom odnosno žutom naljepnicom, te koji se nalaze u zamjenskom smještaju na navedenom području odnosno krajnjim kupcima na privremenom smještaju u kontejnerima i kontejnerskim naseljima.

Također to, kao i za HTV pristojba, vrijedi  i za one koji ispunjavaju uvjet da su korisnici ili su članovi njihovog kućanstva korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu, doplatak za pomoć i njegu ili imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja, a da žive na području Grada Petrinje; Grada Gline; Grada Siska; Grada Hrvatske Kostajnice; Općine Lekenik; Općine Sunja; Općine Donji Kukuruzari; Općine Majur; Općine Dvor; Općine Topusko; Općine Gvozd; Općine Jasenovac; Općine Hrvatska Dubica, Općine Martinska Ves, Općine Pokupsko i Općine Kravarsko.

hrt

struja

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti