6.7 C
Sisak
Nedjelja, 17 listopada, 2021

Velika humanitarna akcija – “Zajedno za glazbenu”

- Marketing-spot_imgspot_img

Današnji Svjetski dan glazbe (21. lipnja) HRT obilježava velikim humanitarnim koncertom večeras u 20:45 na svom Prvom programu.

Ujedno je to i početak humanitarne akcije Zajedno za glazbenu, a cilj je prikupiti novac za kupnju instrumenata za djecu glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Petrinji.

Pozivom na telefon 060 9003 donirate novac, kojim će se omogućiti svoj djeci s potresom pogođenog područja nastavak bavljenja glazbom.

“Koncert će ujedno biti i glavni događaj prvog dana humanitarne akcije #zajednozaglazbenu kojom želimo pomoći svim polaznicima GŠ Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. Učenici glazbene škole, mladi ljudi koji tek otkrivaju svijet glazbe, organizirajući koncerte pred svojom školom nekoliko dana nakon velikog potresa, pokazali su nam što znači voljeti glazbu te kako znaju da glazba u njihovom gradu ne smije utihnuti.
Humanitarnim koncertom oni veliki, stariji i poznati glazbenici zahvalit će mladim ljudima iz Siska i Petrinje na najljepši način: izvodeći glazbu za njih!
Na velikoj sceni na Prisavlju s nama će biti Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, bend pod ravnanjem Nikše Bratoša, a uživat ćemo u izvedbama Vanne, Renate Sabljak, Josipe Lisac u suradnji s bendom “Hladno pivo”, Vokalnog ansambla L.I.P.E iz Siska, Tereze Kesovije, Zsa Zsae i Hilsona Mandele, Albine Grčić, Massima, Ervina Baučića, Gibonnija, Petrita Çekua, Damira Urbana i 4, Nene Belana, te bendova Psihomodo Pop, Detour i Hladno pivo.
Svoj glazbeni pozdrav poslat će nam iz Splita Doris Dragović, Zorica Kondža, Tedi Spalato i Ante Gelo, iz Osijeka Pero Galić, Goran Bošković, Nera Mamić, Kruno Dražić, Šima Jovanovac, Drago Laban, Branimir Jovanovac, Franjo Sarić, iz Dubrovnika klapa Kaše, Silente, Dora Kamber i Pero Škobelj, iz Pule Bruno Krajcar, Alen Vitasović, Edi Maružin, Gabi Galanta, a Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockere svih generacija koji će zajedničkom izvedbom pjesme “Ajmo, Rijeka” poslati glasan poziv zajedno za glazbenu školu, zajedno za nove mlade ljude iz GŠ-a koji će nam se pridružiti na koncertu.
Akciju možete podržati sve do nedjelje 27. lipnja.” – objavili su sa HRT-a.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti