6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Predstavljena je lista koalicije SDP-a, Centra, Laburista i Oraha za Sisak

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček predstavila je listu koalicije SDP-a, Centra, Laburista i Oraha za Gradsko vijeće za koju je rekla da je “Sisak u malome” jer okuplja kandidate svih dobnih skupina i struktura, a uoči predstavljanja kandidati su dobrovoljno darovali krv.

“Lista okuplja kandidate svih dobnih skupina i struktura, gospodarstvenike, branitelje, mlade, žene i druge, iz svih dijelova grada”, naglasila je u ponedjeljak SDP-ova gradonačelnica Ikić Baniček koja se natječe za još jedan mandat.

Kandidati, kako je rekla, neće davati ‘velika obećanja’, ali na prvom će im mjestu biti obnova grada nakon potresa te nastavak započetih projekata.

“Dovršit ćemo sportsku dvoranu Zeleni brijeg i rekonstrukciju kuće Striegl, počinjemo realizaciju Odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo i rekonstrukciju knjižnice, nastavljamo uspješnu kreditnu liniju Sisački poduzetnik, model upravljanja trgovačkim društvima, gdje su sve usluge našim sugrađanima objedinjene na jednom mjestu, a uskoro počinjemo i radove na zgradi gdje će biti smještena sva trgovačka društva”, nabrajala je Ikić Baniček.

Najavila je i veliki projekt društveno poticane stanogradnje na lokaciji Zeleni brijeg, a što bi Sisku trebalo dati novu vizuru.

Na pitanje novinara na što je najviše ponosna, odgovorila je kako je najviše učinjeno na predškolskom i osnovnoškolskom standardu kao što je prehrana, produženi boravak, škola plivanja i klizanja, besplatno ljetovanje u Zaostrogu, dovršenje dva vrtićka objekta te briga o sportskoj infrastrukturi.

Najavila je kako će se potpora bržoj obnovi očitovati kroz pomoć građanima u birokratskim poslovima, te pokretanje kreditne linije s bankama za one sugrađane koji će samostalno obnavljati svoje objekte, a kasnije će im država vratiti uloženo iz fonda solidarnosti.

Aktualni dogradonačelnik Ivica Rendulić je rekao kako ostaje uz Ikić Baniček na listi za Vijeće jer nakon potresa nastupaju izazovna vremena, pa će biti nužno puno raditi da se grad oporavi i da se nastave započeti projekti.

Nezavisni kandidat na listi, poduzetnik Tomislav Čubela, je spomenuo kako je gradonačelnica dala vrhunsku potporu poduzetništvu te je nakon potresa mnogo učinila za Sisak.

Satnik HV u mirovini, Emir Fetibegović, inače, tajnik Zajednice športskih udruga, pohvalio je dobru suradnju s ekipom koja je u proteklih osam godina vodila grad.

Uoči predstavljanja liste u gradskoj četvrti Zeleni brijeg, desetak kandidata, s gradonačelnicom Ikić Baniček i njenim zamjenikom Markom Kričkom, sudjelovalo je u akciji darivanja krvi, aktivno podržavajući akciju Crvenog križa.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti