Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2021. Dr. Željka Josić (HDZ) predstavila svoj gospodarski program

Dr. Željka Josić (HDZ) predstavila svoj gospodarski program

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu grada Siska dr. Željka Josić predstavila je svoj gospodarski program.

“Svi koji u poduzetništvo ulaze prvi put, otvaranjem tvrtke ili obrta na području Siska dobit će bespovratnu financijsku pomoć za samozapošljavanje u iznosu od 50.000 kn. Subvencionirat ćemo i kamate za poduzetničke kredite te će naši poduzetnici imati besplatne kredite. Za daljnji gospodarski rast nužno je aktiviranje poduzetničkih zona, otvaranje poduzetničkih inkubatora i poticanje otvaranja start-up tvrtki, a našim poduzetnicima će najbolja europska razvojna agencija SIMORA besplatno pripremati natječajnu dokumentaciju. Moramo koristiti potencijale članstva Hrvatske u Europskoj uniji i koristiti stručne kadrove koji će znati upravljati projektima iz fondova Europske unije i tim putem financirati razvojne projekte za naš grad. Naš put neće biti kontinuirano zaduživanje putem kredita koja će generacijama otplaćivati naša djeca već konkurentnost koja će se temeljiti na novim tehnologijama”  – kazale je dr. Josić.

Dodala je kako je iznimno je važno iskustvo koje mladi mogu steći još tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja i biti prepoznati na tržištu rada te je najavila pokretanje projekta plaćene prakse za srednjoškolce deficitarnih zanimanja kod poduzetnika i obratnika na području Siska koji će se financirati u iznosu od 1.750 kn mjesečno, od čega će Grad sufinancirati 1.250 mjesečne plaće te sva porezna davanja, a poduzetnici će financirati samo 500 kuna.

“Naš kraj obiluje resursima koji nam daju mogućnost da težimo samodostatnosti u proizvodnji hrane. Zato ćemo posebno poticati razvoj poduzetništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koja se bave tradicionalnim djelatnostima, a kroz potpore ćemo potaknuti i mlade ljude da tradicionalne djelatnosti provode prema modernim načelima poslovanja, a jedan od primjera takvog uspješnog OPG-a vodi i kandidat za mog zamjenika Ivica Šipuš” – dodala je Josić.

U svom programu kandidatkinja HDZ-a ima i dio koji se odnosi na obnovu stradalih objekata u Sisku te je najavila kako će se grad Sisak aktivno uključiti u proces obnove i u suradnji s Vladom RH žurno pokrenuti istu.

Komentirajte