6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

GALERIJA: Petrinja domaćin prvog Coca- Cola Cup 2021. turnira u Hrvatskoj

- Marketing-spot_imgspot_img

Prvi kvalifikacijski turnir Coca- Cola Cupa u novoj sezoni održao se u petak 19.3. na terenima Gradskog nogometnog stadiona u Petrinji.

Prvu sportsku manifestaciju za mlade poslije potresa podržali su gosti: Darinko Dumbović,
gradonačelnik Grada Petrinje, Marko Badrić, predsjednik Petrinjskog sportskog saveza, Damir Cindrić, rukovoditelj kanala prodaje ugostiteljstvo Coca-Cola KBC Hrvatska, Darko Matošković, rukovoditelj posebnih događanja i donacija Coca-Cola KBC Adria, Tomislav Gudić, direktor sportskih natjecanja Plazma Sportskih igara mladih, Slavko Jerković, policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika PU SMŽ, Branko Strupar, hrvatski nogometni veteran i Tihana Butorac, voditeljica odnosa s javnošću Plazma Sportskih igara mladih.

Natjecanje je održano u dvije dobne kategorije: U-15 (2006. godište i mlađi) i U-18 (2003. godište i mlađi), a rezultati su:

– 2006. i ml. –

GLINA – LETEĆI MEDVJEDIĆI 3:3 (5:4 – 7m)

PIRANE – LETEĆI MEDVJEDIĆI 2:2 (2:0 – 7m)

PIRANE – GLINA 1:1 (4:5 – 7m)

Momčad Gline plasirala se na županijsko natjecanje.

– 2003. i ml. –

INDIJANCI – BLUE FLAMINGO 3:2

ŠPANERI – LIQUID 5:4

INDIJANCI – ŠPANERI 2:3

Momčad Španeri plasirala se na županijsko natjecanje.

Na kraju, pobjednici u jednoj i drugoj kategoriji nagrađeni su sportskim majicama belgijskog Nogometnog kluba Genk koje im je darovao Branko Strupar, a u kojem je proveo najbolje igračke dane.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravat će se od ožujka do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.500 ekipa.

Već drugu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih svjetskih amaterskih sportskih manifestacija koja ovih dana započinje svoju sezonu. Sva događanja će biti organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju, te korištenje maski uz upute o propisanom držanju socijalne distance.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti