6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Sudac Kovačić pušten na slobodu

- Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što je priznao krivnju Mihaelu Kovačiću, koji je u međuvremenu i suspendiran, omogućeno je da se u nastavku istrage brani sa slobode, piše telegram.hr.

Na Županijskom sudu u Zagrebu potvrđeno je telegramu da je sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mihael Kovačić koji je bio uhićen u posljednjoj velikoj akciji USKOK-a i policije, pušten iz istražnog zatvora.

Na slobodu je pušten na prijedlog USKOK-a, budući da je u međuvremenu priznao krivnju, a donesena je i odluka o njegovoj suspenziji. Osim toga, sam Kovačić tražio je od Državnog sudbenog vijeća da ga razriješi sudačke dužnosti zbog čega više nema opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Upravo je opasnost od ponavljanja kaznenog djela bio razlog zbog kojeg je Kovačić završio u Remetincu, piše telegram.hr. Naime, nakon što je priznao krivnju više nije bilo bojazni da bi mogao utjecati na svjedoke.

USKOK Siščanina Mihaela Kovačića, te dvoje stečajnih upravitelja i još devet osoba od kojih je većina iz Siska i u rodu s Kovačeićem i njegovom suradnicom Aleksandrom Mažić, sumnjiči za stečajni kriminal težak 30 milijuna kuna. Na teret im je stavljeno izvlačenje novca preko fiktivnih računa i neosnovanih isplata još od 2009. godine. Novac je, sumnja se, završavao na računima Kovačića i članova njegove obitelji i prijatelja, te stečajnih upravitelja. Dio je, tvrdi USKOK, utrošen za kupnju nekretnina, dok su dio potrošili na vlastiti lagodan život.

Detalji o njihovim nedjelima su na sljedećim linkovima

Uhićen sudac iz Siska Mihael Kovačić, “pao” i bivši stečajni upravitelj TVIM-a, Herbos-a…

Uz suca Kovačića uhićeno još 12 osoba, mnogi su iz Siska – izvukli milijune iz Željezare, TVIM-a, Slavijatransa…

USKOK objavio detalje vezane uz uhićenje suca Mihaela Kovačića

Sudac Kovačić: Sve je istina, no za pola toga nemam pojma jer sam bio pijan

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti