6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Sudac Kovačić: Sve je istina, no za pola toga nemam pojma jer sam bio pijan

- Marketing-spot_imgspot_img

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, Mihael Kovačić iz Siska, uhićen nedavno zajedno sa svojom obitelji i stečajnim upraviteljima zbog nezakonitog izvlačenja novca iz brojnih tvrtki u stečaju, priznao je krivnju u USKOK-u, ali na malo atipičan način, piše Večernji list

“To što ste napisali i za što me sumnjičite, to je sve istina. No ja za pola toga nemam pojma da se događalo, jer sam bio više pijan nego trijezan ” – citira riječi Kovačićeve obrane pred sudom Večernji list.

Kovačić je s još 12 osoba uhićen zbog sumnje da su 12 godina iz stečajnih masa poduzeća, među kojima su i TVIM, Herbos, Željezara Sisak, Slavijatrans i druge iz SMŽ,  a čije je stečajeve Kovačić vodio izvukli oko 30 milijuna kuna.

Kovačić se branio da to što je on radio, prebacivao depozite s računa suda na račune javnih bilježnika, rade svi, a istražiteljima je izgleda i rekao primjedbu da im je dugo trebalo da ga razotkriju.

Od 13 uhićenih u pritvoru su, osim njega, i njegova bliska suradnica Aleksandra Mažić iz Siska te stečajni upravitelji Branko i Iva Petanjek, a svim osumnjičenicima prema nalogu suda blokirana je i imovina.

Original teksta https://www.vecernji.hr/vijesti/obrana-uhicenog-suca-kovacica-vise-sam-bio-pijan-nego-trijezan-1471101

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti