16.9 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Vodostaji u opadanju, nasipi se saniraju

- Marketing-spot_imgspot_img

Prema izvješću Hrvatskih voda, vodostaji svih rijeka u potresom pogođenom području u opadanju su i ne predstavljaju ugrozu za stanovnike u okolnim naseljima.
To omogućuje zaposlenicima Hrvatskih voda da brže i djelotvornije saniraju posljedice potresa na terenu.

Nakon razornoga potresa potkraj prošle godine te niza slabijih potresa pojavile su se, naime, dodatne pukotine i odroni na nasipima uz rijeke u Sisačko-moslavačkoj županiji. Zaposlenici Hrvatskih voda minulih su dana prionuli otklanjanju oštećenja i pukotina i izgradnji putova za pristup oštećenim lokacijama.

Hitne se intervencije provode na lokacijama Krnjica-Nova Drenčina i crpne stanice Mahovo. U tijeku su radovi na izgradnji servisnog pristupnog puta, dugog oko 2,4 tisuće metara, uz desni nasip rijeke Kupe, i to na potezu od Krnjice do Nove Drenčine.

Na području retencije crpne stanice Mahovo pak otpočeli su radovi hitnog saniranja odrona na vodnoj strani retencijskog nasipa, duljine oko 150 metara. U tijeku su radovi na otklanjanju dijela oštećenog nasipa; za tim slijedi izgradnja novoga nasipa na istom potezu, uz dodatna ojačanja. Prethodnih je dana izgrađeno četiri tisuće metara pristupnih putova.

Sustavno se motri vodostaj, stanje i oštećenja na trima lokacijama, Hrastelnici, Staroj Drenčini i ribnjaku Letovanić.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti