9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Vatrogasci saniraju posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji

- Marketing-spot_imgspot_img

Nakon potresa jačine 5.2 po Richteru, koji je u 6:28 pogodio okolicu Petrinje, zabilježene su brojne štete na objektima te su odmah na teren upućeni vatrogasci koji rade na uklanjanju dimnjaka i sanaciji oštećenih krovova i zidova.

– Na terenu su lokalne vatrogasne snage i ispomoć iz drugih vatrogasnih postrojbi s područja naše županije. Na području Petrinje djeluju vatrogasci s četiri autoljestve iz Petrinje, Novske, Kutine i Topuskog. U Sisku su angažirani vatrogasci s područja grada Siska – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovijed da se u pripravnost stave pripadnici JVP Grada Splita te tri državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra i Šibenika kako bi u slučaju potrebe mogli djelovati na području Siska i Petrinje. Također su u pripravnost stavljeni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

– Ukoliko bude potrebe, u ispomoć će biti upućene i snage iz drugih županija. Za sada prema informacijama s terena, nema potrebe za slanjem dodatnih snaga. Vatrogasci na terenu saniraju oštećenja prema prioritetima – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković te istaknuo da će u ovoj situaciji biti primjenjena sva znanja i iskustva stečena za vrijeme sanacije zagrebačkog potresa.

Vatrogasci Siska i Petrinje su od jutros zaprimili stotine poziva građana nakon potresa. Mole se građani na području pogođenim potresom da zovu vatrogasce isključivo u slučaju
neposredne opasnosti za život i imovinu. Ne opterećujte liniju 193 pozivima za manje hitne intervencije. Intervencije se odrađuju prema prioritetima, stoga molimo građane za strpljenje.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti