Naslovnica Vijesti Sisak Održan okrugli stol „Volontersko iskustvo u radnoj okolini i poslodavci u volonterskoj...

Održan okrugli stol „Volontersko iskustvo u radnoj okolini i poslodavci u volonterskoj zajednici“

Online okrugli stol na temu „Volontersko iskustvo u radnoj okolini i poslodavci u volonterskoj zajednici“ održan je 5. studenog 2020. u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak, a okupio je 10 sisačkih poslodavaca iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Paula Raužan i Mario Bursik iz Agencije lokalne demokracije Sisak upoznali su poslodavce s dokumentom Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem i načinima njezinog izdavanja te kako se isti može koristiti prilikom procjenjivanja potencijalnih novih zaposlenika.

Predstavljeno je istraživanje usmjereno na razvoj socijalnih i emocionalnih vještina te kritičkog mišljenja osoba uključenih u dugotrajno volontiranje, a koje su poželjne u današnjem poslovnom svijetu. Istraživanje, između ostaloga, pokazuje da su
osobe kontinuirano uključene u dugotrajno volontiranje otvorenije prema različitim skupinama, suradljivije, odgovornije i emocionalno stabilnije.

Osim toga, razgovaralo se o korporativnom volontiranju, odnosno volontiranju zaposlenika u organizaciji poslodavca i dobrobitima koje ono donosi za poslodavca, zaposlenika i zajednicu.

Kao primjer dobre prakse korporativnog volontiranja, voditelj INA kluba volontera, Neven-Pavao Poklepović, predstavio je razvoj Kluba koji djeluje već devet godina, okuplja više od 1.400 članova koji su sudjelovali u 317 volonterskih aktivnosti diljem Hrvatske. Klub je dobitnik brojnih nagrada za uključivanje zaposlenika u volontiranje koji kroz svoj angažman doprinose rješavanju ili ublažavanju konkretnih problema u zajednici. Klub sudjeluje u različitim aktivnostima, od velikih volonterskih akcija čišćenja i uređenja okoliša, rada s rizičnim skupinama do pružanja specifičnih usluga udrugama, odnosno prijenosom znanja i podrškom u radu udruga.

Zanimljiv je podatak da dob i stručna spremna ne utječe na spremnost zaposlenika za uključivanje u Klub već da su to upravo rezultati rada u zajednici, odnosno osjećaj zadovoljstva i povezanosti koji imaju nakon sudjelovanja u volonterskim
aktivnostima.

Sudionicima okruglog stola osobito su bili zainteresirani za
organizaciju Kluba, odnosno način na koji poslodavci mogu organizirati volonterske aktivnosti zaposlenika. Kako navode iz INA-e, za pokretanje Kluba zaslužan je menadžment firme koji se prvi uključio u volontiranje te svojim primjerom i dalje
podržavaju rast i razvoj Kluba. INA je jedna od potpisnica Povelje kojom poslodavci priznaju kompetencije stečene volontiranjem prilikom rada zapošljavanja.

Okrugli stol održan je u sklopu projekata Volonterska mreža grada Siska i Volonterski centar Sisak koje provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, OŠ „Braća Ribar“ Sisak, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak i Gradskom galerijom Striegl. Projekte financiraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne
politike i Grad Sisak.

Komentirajte