Naslovnica Crna kronika Siščanin uhićen zbog prijetnji supruzi

Siščanin uhićen zbog prijetnji supruzi

Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je 17. listopada 2020. kaznenu prijavu Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 55-godišnjak 14. listopada 2020. u obiteljskoj kući u okolici Siska u kojoj živi sa suprugom (hrvatska državljanka, 1957.), u nakani da ju ustraši, ozbiljno joj zaprijetio, kao i da je 16. listopada 2020., pod znatnim utjecajem alkohola, u nakani da ju ustraši, ponovio prijetnje držeći nož u ruci, a sve je to oštećenicu ustrašilo i izazvalo bojazan za vlastiti život.

Ovo državno odvjetništvo je nakon ispitivanja osumnjičenika podnijelo sucu istrage nadležnog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od utjecaje na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela i počinjenja djela kojim prijeti (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio mu istražni zatvor iz naznačenih osnova.

Komentirajte