Naslovnica Vijesti Sisak Mladi, uključite se u istraživanje – nek se čuje vaš glas!

Mladi, uključite se u istraživanje – nek se čuje vaš glas!

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak započeo je s provedbom Erasmus projekta „UNLOCK – Otključajmo potencijal ruralnih područja“ u kojemu provode internetsko savjetovanje s mladim osobama na temu poduzetništva.

“Važno je čuti glas mladih kako bi se kreirale odgovarajuće politike za mlade i razvijao sustav podrške mladima, osobito u ruralnim područjima naše županije.” – kazuju u Zavodu.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak, stoga poziva sve mlade osobe u dobi 15 – 30 godina s područja Sisačko-moslavačke županije da se uključe u internetsko savjetovanje na temu poduzetništva mladih i to popunjavanjem upitnika koji se nalazi na sljedećoj poveznici.

Internetsko savjetovanje s mladima provodi se u okviru projekta „UNLOCK – Otključajmo potencijal ruralnih područja“, kojemu je cilj razvijati politike za mlade s fokusom na stvaranje prilika za (samo)zapošljavanje mladih osoba u ruralnim područjima kroz razvoj poduzetništva i poticanje pozitivne poduzetničke klime za mlade.Što mladi iz Sisačko-moslavačke županije misle o poduzetništvu, vide li se u budućnosti kao poduzetnici te što im točno treba na tom putu, otkrit će nam rezultati savjetovanja s mladima.

Popunjavanjem upitnika omogućit ćete da se i Vaš glas čuje te utjecati na razvoj politika za mlade, odnosno izradu Akcijskog plana za razvoj poduzetništva mladih u Glini, Majuru i Hrvatskoj Kostajnici te daljnji razvoj sustava podrške mladim poduzetnicima.

Projekt „UNLOCK – Otključajmo potencijal ruralnih područja“ provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Sisak u suradnji s 11 partnera, a to su: Sisačko-moslavačka županija, Srednja škola Glina, Grad Glina, Općina Majur, Grad Hrvatska Kostajnica, LAG Una, LAG Zrinska Gora-Turopolje, Udruga za obrazovanje, kulturu i razvoj, civilnog društva ”LUTUM”, Udruga mladih Invictus, Hrvatska gospodarska komora –Županijska komora Sisak iHrvatska obrtnička komora – Obrtničkakomora Sisačko-moslavačke županije) provodi projekt.Projekt jefinanciran sredstvima iz programa ERASMUS+, Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politike, a vrijednost projekta je 9.505,00 EUR. Započeo je s provedbom 1.9.2020., a trajat će 13 mjeseci, točnije do 30.9.2021.

Komentirajte