7 C
Sisak
Srijeda, 17 travnja, 2024

Caritas Sisačke biskupije potpisao Ugovor o dodjeli sredstava za projekt “Ljubav na djelu”

Datum:

Marketing

Caritas Sisačke biskupije potpisao je ovih dana s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za jednokratnu financijsku podršku projektu „Ljubav na djelu“. Projekt je financiran u sklopu Natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu u 100% iznosu, a ukupna mu je vrijednost 50.000,00 HRK. Ovim projektom želi se razviti dodatna izvaninstitucionalna socijalna usluga svakodnevnog dostavljanja obroka kroz razdoblje od 6 mjeseci za 20 osoba s područja grada Siska i okolnih ruralnih mjesta.

Zbog starenja stanovništva te iseljavanja mladih sve je veći broj starijih i nemoćnih o kojima se nema tko adekvatno brinuti i kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom obavljanju aktivnosti. Caritas Sisačke biskupije kroz mrežu župnih Caritasa ima bazu podataka korisnika koji su u različitim potrebama, materijalnim i nematerijalnim te im kroz ovakve projekte neprestano pomaže.  

Korisnici kojima će se dostavljati obroci su stariji i nemoćni te osobe u nepovoljnom položaju, odnosno koje žive u siromaštvu, a sami nisu u mogućnosti kupiti namirnice za pripremu obroka, pripremiti obrok ili doći do pučke kuhinje. Njih će kontinuirano posjećivati 10 volontera koji će kroz druženje i razgovor povećati njihovu socijalnu uključenost. 

Ovaj projekt početak je provedbe aktivnosti dostave toplih obroka i pružanja socijalne podrške starijima i nemoćnima u njihovu domu što dugoročno znači da će se istima kroz topli obrok te svakodnevno posjećivanje i skrb značajno poboljšati kvaliteta života.

(SV)

Možda vas zanima...

PRIVREMENI REZULTATI IZBORA u RH, 7. izbornoj i Sisku

Stižu prvi privremeni službeni rezultati. HDZ vodi.   Ovo dolje su...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....

Tko bi mogao u Sabor ući iz Siska i Sisačko-moslavačke županije?

U srijedu, 17. travnja, su izbori za Hrvatski sabor....