Naslovnica Najave Najave za subotu, 3. listopada

Najave za subotu, 3. listopada

SISAK – Srpsko narodno vijeće i Gradska galerija Striegl organiziraju dvodnevno obilježavanje Dana sjećanja na žrtve dječjeg logora u Sisku:

Program:

subota, 3. listopada 2020.

12,00 sati, Park Diane Budisavljević u Sisku

Komemoracija

19,00 sati – projekcija dokumentarnog filma ”Zaveštanje” autora Ivana Jovića (u prostoru Gradske galerije Striegl, 1. kat Holandske kuće)

SISAK – Prezentacija replike tiskarskog stroja koja je napravljena po nacrtima Gutenbergovog prvog tiskarskog stroja iz 1440. godine bit će u subotu, 03.10.2020, od 10 do 13 sati, ispred knjižare Emmaus u Kranjčevićevoj ulici (u slučaju kiše tjedan kasnije).

Osim upoznavanja povijesnih činjenica o važnostim izuma tiskarskog stroja, zainteresirani mogu, iz prve ruke, vidjeti kako stroj funkcionira. Svaki posjetitelj može se oprobati na tiskanju i otisnuti svoj osobni uzorak stiha iz Biblije.

SISAK – Dan obitelji Sisačke biskupije održat će se u subotu, 3. listopada u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku. Program počinje okupljanjem u 10 sati, slijedi molitva krunice u 10.25 sati te svečano misno slavlje u 11 sati koje će predvodit sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral braka i obitelji vlč. Brankom Koretićem. Zbog posebnih mjera zaštite i distance ove godine neće biti zajedničkog druženja u Pastoralnom centru „Petar Žagmeštar“.

SISAK – Povodom pastoralne godine posvećene djedovima i bakama, a koju je proglasio biskup Vlado Košić, povjerenstvo za brak i obitelj Sisačke biskupije organizira ciklus koncerata pod nazivom „Zagrlimo starije pjesmom“ u sklopu istoimene inicijative Vijeća HBK za obitelj i život. U organizaciji sudjeluje povjerenstvo za pastoral bolesnih, povjerenstvo za crkvenu glazbu, povjerenstvo za odnose s javnošću i povjerenstvo za pastoral mladih.

Na prvom koncertu koji će se održati u subotu, 3. listopada u 17 sati ispred Doma umirovljenika u Sisku, za djedove i bake te sve umirovljenike naše biskupije nastupit će ženska klapa Lađarice i muška klapa Kolapljani. Prijenos uživo bit će dostupan putem Facebooka stranica i Youtube kanala Sisačke biskupije.

Komentirajte