Naslovnica Vijesti Kultura Dan otvorenih vrata Gradske galerije Striegl u srijedu, 9. rujna

Dan otvorenih vrata Gradske galerije Striegl u srijedu, 9. rujna

Gradska galerija povodom rođendana Slave Striegla, u srijedu, 9. rujna, organizira Dan otvorenih vrata.

Prvih 20 posjetitelja dobit će poklone u Strieglovom znaku. Osim poklona, za posjetitelje su pripremili i projekcije dokumentarnog filma o Slavi Strieglu: ”Jedno srce, beskraj otkucaja” te vodstva kroz aktualnu izložbu ”Slavo Striegl – Grad na vodi (akvareli iz Zbirke Striegl).

Vodstva kroz izložbu će za sve zainteresirane održati Franka Šimović, koja je autorica i kustosica izložbe ”Grad na vodi”. Franka će vas pobliže upoznati s ovim segmentom Strieglovog opusa kao i detaljima samog koncepta izložbe. Vodstva će biti održana u 17:00, 18:00 i 19:00 sati.

U Galeriji su pripremili i prezentaciju digitalnog arhiva o Slavi Strieglu, online memory igru, a na raspolaganju ćete imati i sve publikacije galerijskog fundusa, a tiču se Strieglovog opusa.
Obzirom na Dan otvorenih vrata, Gradska galerija Striegl će za sve vas biti otvorena od 10:00 do 20:00 sati i za sve je ulaz besplatan i slobodan.

Program je sljedeći:
– pokloni u Strieglovom znaku za prvih 20 posjetitelja

– projekcije dokumentarnog filma o Slavi Strieglu: ”Jedno srce, beskraj otkucaja” (za sve vas koji ga još niste pogledali, ali i za one koji ga žele ponovno pogledati i prisjetiti se našeg /sisačkog/ umjetničkog barda)

– vodstva kroz aktualnu izložbu ”Slavo Striegl – Grad na vodi (akvareli iz Zbirke Striegl)”

– prezentacija digitalnog arhiva o Slavi Strieglu

– online memory sa Strieglom kojeg ćete moći zaigrati u galerijskom prostoru

– bit će vam na raspolaganju za prelistavanje sve publikacije koje posjedujemo u našem fundusu, a tiču se Strieglovog opusa

– vodstvo kroz izložbu Dorijana Šipuša ”Novo normalno”: u periodu 18,00 – 20,00 sati

Vodstva kroz izložbu će za sve zainteresirane održati Franka Šimović, koja je autorica i kustosica izložbe ”Grad na vodi”. Franka će vas pobliže upoznati s ovim segmentom Strieglovog opusa kao i detaljima samog koncepta izložbe. Vodstva će biti održana u sljedećim terminima:
– 17,00 sati
– 18,00 sati
– 19,00 sati

Obzirom na Dan otvorenih vrata, Gradska galerija Striegl će za sve vas biti otvorena u periodu 10,00-20,00 sati i za sve je ulaz besplatan i slobodan.

Komentirajte