Naslovnica Vijesti Sisak Amila Škorić, dobitnica priznanja Islamske zajednice u Hrvatskoj za vjeroučiteljicu godine

Amila Škorić, dobitnica priznanja Islamske zajednice u Hrvatskoj za vjeroučiteljicu godine

Vjeroučiteljica u sisačkim osnovnim školama i muallima u MIZ Sisak, Amila Škorić dobitnica je ovogodišnjeg Mešihatovog priznanja “Hifzi ef. Alagić” za “Muallimu (vjeroučiteljicu) godine u 2019./1441.h.g.” između pedesetak vjeroučitelja i vjeroučiteljica Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Obzirom da je m. Amila Škorić zaposlenica Ministarstva znanosti i obrazovanja kroz angažman vjeroučiteljice islamskog vjeronauka ali i djelatnica sisačkog Medžlisa kroz angažman muallime u mektepskoj nastavi ovo je i priznanje sisačkim osnovnim školama kao i Medžlisu Islamske zajednice Sisak.

Priznanje i nagradu m. Amila Škorić je primila u sklopu programa održavanja stručnog skupa Islamski vjeronauk u kontekstu nove paradigme odgoja i obrazovanja koji se održao u u Islamskom centru Zagreb u subotu, 05. rujna 2020.

Na početku otvaranja stručnog skupa, muftija dr.Aziz Hasanović pročitao je obrazloženje za dodjelu priznanja i nagrade m. Amili Škorić koje je usvojio Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj na svojoj posljednjoj sjednici, a u njemu se navode kvalitete dobitnice priznanja kroz pristup u radu sa djecom, posebno najmlađom skupinom u mektebu koja bilježi iz godine u godinu sve veći porast, odgovaran, predan i savjestan rad kao vjeroučiteljice u sisačkim osnovnim školama te korektan, pun poštovanja i uvažavanja odnos sa pretpostavljenima kako u školama tako i u MIZ Sisak gdje nije zabilježena ni jedna primjedba na njezin rad.

U obrazloženju za dodjelu priznanja i nagrade, muftija Hasanović je, između ostalog naveo odlike i osobine m. Amile Škorić poput smirenog karaktera, blagosti, umjerene duhovitosti ali i kreativnosti u čemu se prepoznaje istinski lik jednog vjeroučitelja koji im omiljava i čini islamski vjeronauk jednim od najdražih predmeta u školskoj nastavi.

U lijepom karakteru koji baštini od majke rahm. Fatime ali i oca Fuada ef. Karage, posebno je krasi poštovanje i kultura ophođenja sa svima u kolektivu, a svaki zadatak koji joj bude dodijeljen izvrši bez prigovora i negodovanja, ističe se, između ostalog u obrazloženju na dodjeli priznanja.

Nakon primitka priznanja od strane muftije dr.Hasanovića, m. Amila Škorić se u emotivnom kratkom obraćanju zahvalila na prepoznavanju njezinog truda i rada i dodjeli priznanja koje dolazi u jubilarnoj 20. godini njezinog vjeroučiteljskog rada, a posebno se osvrnula na timski rad, zajedništvo i ambijent na koji je posebno ponosna i sretna u MIZ Sisak.

Istakla je kako ovo priznanje ne bi postigla bez kvalitetnog timskog rada u kolektivu MIZ Sisak te se zahvalila glavnom imamu MIZ Sisak na podršci koju ima u radu. S tim riječima i porukama, izazvala je poseban aplauz prisutnih učesnika na stručnom skupu.

Amila Škorić, rođ.Karaga, kćerka h.Fuada ef. Karage i rahm.h.Fatime, rođena je 1981. godine u V.Kladuši. Po rođenju dolazi u Sisak gdje njezin otac Fuad ef. Karaga započinje imamsku službu. Nakon završetka osnovne škole u Sisku, upisuje zagrebačku medresu dr.Ahmeda Smajlovića 1996. godine kao druga učenica iz Siska i po završetku Medrese 2000.,godine zapošljava se na mjestu vjeroučiteljice u osnovnim školama u Sisku gdje predaje Islamski vjeronauk što izvršava i danas.
Svršenica je Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, sa zvanjem bakalaureat/bachelor islamske vjeronauke.
Udana je i majka troje djece, Haruna, Emina i Najle.

Medžlis islamske zajednice Sisak čestita vjeroučiteljici i muallimi Amili Škorić na ostvarenom priznanju sa željom da i dalje ostvaruje kvalitetne rezultate u svome radu.

Komentirajte