Naslovnica Vijesti Domovinski pokret i Miroslav Škoro se predstavili u Sisku

Domovinski pokret i Miroslav Škoro se predstavili u Sisku

Domovinski pokret predstavio se u četvrtak u Sisku.

“Iako su neki govorili da Škoro neće doći u Sisak, danas se ovdje predstavlja, a takvima samo poručujem da je Miroslav Škoro u Sisku bio više puta nego svi saborski zatsupnici HDZ-a i SDP-a izabrani u ovoj izbornoj jedinici. Bio je ovdje mnogo puta i privatno i poslovno, a samo je u Sisku održao sedam humanitarnih koncerata” – najavio je tako Siščanin Željko Vrbanus dr. Miroslava Škoru, čelnika Domovinskog pokreta.

„Domovinski pokret i ja osobno smo izdržali. Lomili su nas, slomiti nas ne mogu niti neće. U ovih 90 dana uspjeli smo napraviti čudo. Drago mi je što smo u Sisku, ali mi nije drago što nismo mogli posjetiti cijeli niz drugih mjesta u RH. Sad se već nameće, u ovoj situaciji, i pitanje regularnosti i ustavnosti ovih izbora” – rekao je Škoro.

“Ustav predviđa da svi mogu birati i da svi imaju pravo biti birani, a sad ispada da ako ima netko neku temperaturu od 37,2 i više ne može glasati. Izbori su zbog korone i toga dovedeni u pitanje njihove regularnosti i ustavnosti. U bolnicama, pa i zaraznim odjelima, prije se normalno glasalo, išli su tamo birački odbori. Mi nismo sitne duše da ćemo zbog toga nakon izbora osporavati rezultate, vjerujemo hrvatskoj državi, no to je sada ipak suspektno.“ – rekao je čelnik Domovinskog pokreta u Sisku napomenuvši kako je u kampanji iz fokusa maknuto sve ono što zanima obične ljude.

„U kampanji im nema gospodarstva, nema socijale, obrazovanja, zdravstva. Nametnuta je samo gomila nepotrebnih ideoloških prepucavanja i želja da se minorizira onog drugog i u tome svi sudjeluju.“ – istaknuo je čelnik Domovinskog pokreta istaknuvši kako birači u Hrvatskoj imaju jasni izbor.

„Glas za SDP je glas, kako i sam Bernardić reče, za druga Tita, ideologiju i daljnju podjelu hrvatskog naroda. Glas za HDZ je glas za nastavak loše politike koja je dovela do demografske devastacije i stagnacije Hrvatske u kojoj je i Sisak otrpio veliku štetu sa iseljavanjem i propašću gospodarstva, a pod zadnje rafinerije. Mi smo stava da treba vidjeti ima li smisla uopće kupiti ovakvu INA-u koja je praktički od prodaje uništena i koja više nema ni većinu hrvatskog tržišta. No, treba vratiti energetsku suverenost pa ćemo, kad dođemo na vlast, revidirati ugovore o prodaji hrvatske nafte i vidjeti po kojim to cijenama ide naša nafta u Mađarsku.“ – rekao je Škoro dodavši kako očekuju još više mandata nego im ankete daju.

U Sisku su se u četvrtak predstavili i neki drugi kandidati Domovinskog pokreta među kojima i nositelj liste u 6. izbornoj jedinici Stjepo Bartulica.

Komentirajte