Naslovnica Vijesti Kultura 15. “Siscia open jazz & blues festival” od 13. do 18. srpnja

15. “Siscia open jazz & blues festival” od 13. do 18. srpnja

15. “Siscia open jazz & blues festival” bit će na terasi Siscia jazz kluba održan od 13. do 18. srpnja.

„Cijeli jazz festival za razliku od onih prijašnjih godina, ove će godine zbog ove situacije s koronom ići dan za danom, da se ne bi prekinuo negdje u sredini. I ove smo se godine. kao i svih proteklih, trudili da dovedemo najbolje glazbenike u grad, tako da vjerujem da će svatko uspjeti pronaći za sebe svoj komadić programa i da će svi moći uživati“, rekao je  organizator festivala Damir Kukuruzović.

i ove godine festival financijski prate Grad Sisak, Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i INA Rafinerija nafte Sisak.

-Ova lijepa priča o vezi Siska i jazza postoji već dugi niz godina zahvaljujući Damiru Kukuruzoviću koji je jednostavno naveo Siščane da se zaljube u jazz. I ovogodišnji festival dokaz je ne samo kvalitete već i Damirove ustrajnosti da ovim festivalom učini grad Sisak još boljim i ljepšim – rekao je dogradonačelnik Siska Marko Krička.

Festival 13. srpnja otvara orkestar Swing again, nastavlja 14. srpnja Big band Požega kojeg vodi Zvjezdan Marjanović i koji dolazi u punom sastavu od 25 članova. U srijedu, 15. srpnja iz Čakovca stižu Kovačević brothers, dan poslije uz obalu Kupe zasvirat će Jazziana Croatica Borne Šercara, a u petak 17. srpnja Film Music Orchestar će izvesti najbolje filmske songove. Festival u subotu, 18. srpnja , zatvara The Greenhill Boys, bend kojeg čine liječnici s Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i na čijem je čelu specijalist infektolog, pijanist, trubač i aranžer prof. dr. Bruno Baršić.

„Naravno da možemo uživati, no ako ima pameti, držat ćemo se svih mjera: bit ćemo na otvorenom, ljudi bi trebali biti na pristojnom razmaku, ne kihati i ne kašljati jedni u druge, a ako su bliže od metar i pol, trebali bi imati maske. Da se to sve preživjeti, nisu nikakva velika ograničenja u pitanju i svi možemo uživati u svemu“, rekao je dr. Baršić.

Komentirajte