Naslovnica Sport Ekipe Petrinčica-AC/DC i 10 Apostola plasirale se na završnicu Coca-Cola Cupa

Ekipe Petrinčica-AC/DC i 10 Apostola plasirale se na završnicu Coca-Cola Cupa

Najveći malonogometni turnir u Europi, Coca-Cola Cup okupio je najbolje mlade nogometaše Sisačko-moslavačke županije. Nakon odigranih gradskih turnira, najbolje ekipe okupile su se na završnim turnirima županije, kako bi izborile sudjelovanje na Državnoj završnici u Splitu.

Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u 2 kategorije: 2002. godište i mlađi te2005. godište i mlađi. Županijsko finale za 2002. godište odigrano je u Glini te je pobjeda, u napetom finalu, pripala ekipi Petrinčica-AC/DC. U mlađoj dobnoj kategoriji, županijsko finale odigrano je u Petrinji, a odlazak u Split osigurala je ekipa 10 Apostola.

Događanje je bilo organizirano u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju.

Nakon stanke u ožujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i prebačeni na sljedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija kojajenastavila svoju sezonu.

”Nakon pauze uzrokovane Corona virusom, veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale, istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ženskog nogometa, a na svojim događanjima djecu redovito educirajui kroz kampanju u suradnji s Nacionalnim programom sigurnosti u cestovnom prometu te kroz kampanju ”Budi navijač, a ne razbijač”.

Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Komentirajte