Naslovnica Vijesti Kultura Svjetski dan plesa u Kristalnoj kocki vedrine ovaj put online donosi ˝Iza...

Svjetski dan plesa u Kristalnoj kocki vedrine ovaj put online donosi ˝Iza zatvorenih vrata˝

Svijet slavi ples i upravo danas, na njegov dan, valjalo bi plesati više nego ikada.

Dom kulture Kristalna kocka vedrine uobičajeno bi na Svjetski dan plesa, 29. travnja, upriličio neku od plesnih uspješnica svog Baletnog i plesnog studija, odnosno Plesnog teatra koji je lani proslavio 40 godina postojanja, ubrajajući se tako u najstariji studio ove vrste na području Sisačko – moslavačke županije.

Kroz studio su prošle tisuće plesača koji su, pod vodstvom nagrađivane plesne pedagoginje i koreografkinje Jasminke Petek Krapljan, predstavljali Sisak na brojnim značajnim festivalima diljem svijeta.

 Danas, u trenutku kad su utihnule kazališne scene uslijed epidemije koronavirusa, Svjetski dan plesa proslavljamo online omogućujući gledanje predstave ˝Iza zatvorenih vrata˝, autorskog dvojca Jasminke Petek Krapljan i Jasmina Novljakovića. Izvedena 2008.g predstava je naišla na podjednak ushit i kritike i publike koji su je okarakterizirali kao vrlo ambicioznu i složenu predstavu satkanu od dojmljivih slika s pažljivo odabranom glazbom.

Osvrćući se na ovogodišnju poruku koreografa i redatelja Matije Ferlina koji poziva na kretanje, kretanje kao otpor, kretanje kao borbu, kretanje kao ples, pozivamo vas da se svakako danas prepustite kretnji. Neka jedna od tih kretnji bude paljenje računala kako biste na youtube kanalu pogledali predstavu ˝Iza zatvorenih vrata˝. Možete ju pogledati na ovom linku.

https://youtu.be/4WF08lAZXoo

Komentirajte