Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 19. prosinca

Najave za četvrtak, 19. prosinca

TOPUSKO – Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić sazvala je 17. sjednicu Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, koja će se održati 19. prosinca 2019. godine (četvrtak) u Topuskom, u dvorani Hotela „Petrova gora“ (Lječilište Topusko),Trg bana Josipa Jelačića 16, s početkom u 10,00 sati.

SISAK – U četvrtak, 19. prosinca 2019. godine u 12 sati u Holandskoj kući (1. kat – Gradska galerija Striegl), gradonačelnica Kristina Ikić Baniček otvorit će izložbu likovnih radova učenika s teškoćama u razvoju priređenu u sklopu projekta Rukom pod ruku – faza III. U izradi likovnih radova sudjelovali su učenici svih sisačkih osnovnih škola uključenih u navedeni projekt, a određeni broj radova odabran je za izradu kalendara kojeg će na poklon dobiti svi posjetitelji izložbe.

SISAK – Uzajamno Božićno čestitanje sisačkog biskupa Vlade Košića i svećenika, redovnika i redovnica održat će se u četvrtak, 19. prosinca u Velikom Kaptolu u Sisku s početkom u 12 sati. Prije čestitanja u 11 sati u katedrali bit će duhovni nagovor, ispit savjesti i prigoda za sv. Ispovijed.

SISAK – U sklopu Connect/Reflect programa u Gradsku galeriju Striegl dolazi  povjesničar i publicist Hrvoje Klasić u četvrtak, 19. prosinca, u 19 sati.

Connect/Reflect program Gradske galerije Striegl ima za cilj kroz interdisciplinarne i interaktivne programske prakse, intenzivnije povezati publiku različitih dobnih i interesnih skupina s programima na polju suvremene umjetnosti, kulturnih i različitih diskurzivnih praksi.

U programu pod nazivom ”Soareja s Hrvojem” će kroz razgovor dr. sc. Hrvoja Klasića i prof. Ljiljane Lekanić Kljaić predstaviti dvije knjige ovog autora: ”Bijelo na crno: lekcije iz prošlosti za budućnoti” i ”Mika Špiljak – revolucionar i državnik”. Obje knjige je izdala Naklada Ljevak 2019. godine.

DESNO TREBARJEVO – Kulturni centar braće Radić organizira radionicu i predavanje “Tradicije Božića Posavine” koje će se održati u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine u Kulturnom centru braće Radić, Desno Trebarjevo 78.

17 sati: radionica izrade božićnog nakita, pod vodstvom Jasminke Luketić Domitrović, autorice etno kuglice Hrvatice.

19 sati : predavanje “Tradicije Božića Posavine” dr.sc.Domagoja Sremića, i prikaz božićnih običaja Posavine u
izvedbi članova KUD-a Martinčani.

DVOR NA UNI – Policijska uprava sisačko-moslavačka i partneri u četvrtak, 19. prosinca, s početkom u 11 sati, u Osnovnoj školi Dvor predstavlja kampanju ” Tko pije taj plaća” Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i partnera, usmjerenog na prevenciju huliganizma i alkoholizma.

Komentirajte