Naslovnica Najave Najave za subotu, 9. studenog

Najave za subotu, 9. studenog

SISAK – Gradska tržnica Sisak obilježava Martinje u subotu, 9.studenog od 9 sati uz dobru glazbu i prigodnu podjelu vina i kobasica Mesnice Kojundžić.

SISAK – U organizaciji Plesnog studija Elina Sisak će za vikend biti domaćin međunarodnog plesnog festivala otvorenog za sve plesne stilove, za profesionalce i za amatere.

Na turnir je prijavljeno više od 500 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja u plesnim stilovima: latin show, hip hop, dance fitness, MTV commercial, break dance, jazz dance…

Turnir okuplja natjecatelje od dječje do odrasle dobi, a ljubitelji plesa imat će prilike gledati solo, duo i trio nastupe, grupe, formacije i produkcije.

International Dance Grand Prix Sisak održava se u subotu, 9. studenog, u Sportskoj dvorani Brezovica s početkom u 10 sati.

SISAK – Povodom 100 godina rođenja slikara i pjesnika Slave Striegla nastavlja se ciklus umjetničkih radionica pod nazivom Atelje riječi.

Atelje riječi je namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola kao i učenicima srednjih škola Grada Siska s ciljem povezivanja Strieglova stvaralaštva i novih naraštaja.

Četvrta radionica održat će se u subotu 9. studenog 2019. u 10:30 sati u Gradskoj galeriji Striegl, Rimska 11. Predviđeno trajanje radionice je dva školska sata.

SISAK – Misu zadušnicu povodom 29. godišnjice mučeničke smrti vlč. Antuna Grahovara, predvodit će u subotu 9. studenog u 18 sati u crkvi Pohoda BDM na sisačkom Viktorovcu biskup Vlado Košić.

SISAK – Iduća Stihovnica Siska na rasporedu je u subotu, 9. studenoga 2019., s početkom u 19 sati u prostoru Matice hrvatske (Rimska 9). Glavni gost večeri je Đuro Vidmarović, aktualni predsjednik Društva hrvatskih književnika, književni kritičar, pjesnik, prevoditelj, povjesnik i diplomat. Povod njegovu gostovanju najnovija je knjiga pjesama koju je priredio ”Mene su ljepote ostavile” autora Josipa Gujaša – Đuretina (1936. – 1976.), mađarskog Hrvata čije je pjesništvo i ostavštinu proučavao više od 30 godina. Knjiga je u utorak 5. studenoga promovirana u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu. Osim prof. Vidmarovića, o knjizi će u ime nakladnika (Acumen, Zagreb), govoriti Miljenko Brezak i Božica Brkan.

KUTINA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će, kao osobni izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, u subotu, 9. studenoga 2019. godine, s početkom u 11 sati u Domu kulture Kutina (Stjepana Radića 3) nazočiti Svečanoj sjednici Gradskog vijeća , koja će biti održana u povodu 763. obljetnice grada Kutine.

Komentirajte