Naslovnica Vijesti Sisak Na Dan branitelja grada Siska, Udruga veterana, vojnika i domoljuba predstavlja EU...

Na Dan branitelja grada Siska, Udruga veterana, vojnika i domoljuba predstavlja EU projekt “Briga za branitelje”

Udruga Veterana, vojnika i domoljuba poziva Vas na predstavljanje projekta “Briga za branitelje”, u utorak 3. Rujna 2019. u 15h u Hotelu Panonija.

Projekt je prijavljen u sklopu poziva “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”, prvoga poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama te je započeo u veljači 2019. godine.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, a njime se pruža pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, poput obavljanja kućanskih poslova, čišćenja stambenog prostora i odlaska u trgovinu, za 20 hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Siska, Varaždina, Čakovca i Zagreba. Uz navedeno, hrvatskim je braniteljima omogućena usluga povremenog
prijevoza i pratnje u svrhu odlaska liječniku i uključivanja u društvene aktivnosti. Ujedno, kroz projekt su uz voditelja projekta, zaposlene 4 osobe koje su u procesu edukacije ili su već stekle obrazovanje za obavljanje poslova gerontodomaćina, a nabavljeno je i vozilo u svrhu prijevoza potrebitih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.233.812,00 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.048,740,20 kuna, odnosno 85%, dok je 15% osigurano od strane sektorski nadležnog tijela, Ministarstva hrvatskih branitelja.

Predstavljanjem projekta, nakon već održanih predstavljanja u Zagrebu i Varaždinu, želi se i sisačku javnost, povodom Dana branitelja grada Siska, upoznati s do sada ostvarenim rezultatima projekta te potaknuti promišljanje o potrebama hrvatskih branitelja, kako bi se slične inicijative potaklo i u buduće.

Dodatne informacije o projektu možete dobiti putem internet stranice uvvid.hr, priopćeno nam je iz Udruge veterana, vojnika i domoljuba čija je isključiva odgovornost sadržaj priopćenja.

 

 

Komentirajte