Naslovnica Vijesti SMŽ U Glini uspješno priveden kraju Program „POP SOS Dječjeg sela Hrvatska“

U Glini uspješno priveden kraju Program „POP SOS Dječjeg sela Hrvatska“

U sklopu Programa jačanja obitelji (nekima poznatijeg kao SOS Mobilni tim), SOS Dječjeg sela Hrvatska, drugu godinu za redom uspješno se provodio i približio kraju Program „POP – SOS DSH“ u Glini.

U POP su bili uključeni i roditelji djece koje se ponekad savjetovalo oko roditeljskih dilema. U sklopu Programa održavane su radionice gdje su mladi imali priliku razgovarati i razmjenjivati mišljenja, raspravljati o njima trenutno bitnim temama, učiti o tuđim i vlastitim emocijama, vježbati kako biti bolji u komunikaciji i odnosima s drugima, kako voljeti i poštivati sebe, što je to tolerancija i slični pojmovi. O ovim bitnim temama, razgovaralo se i jedan na jedan s onima kojima se to više svidjelo.

Drugi dio radionica uvijek bi se odnosio na kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz igranje društvenih igara, slušanje glazbe, sportske aktivnosti, kreativno izražavanje i izrađivanje, učenje raznih stvari i vještina i na još mnoge druge zabavne načine.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a provodio se u partnerstvu sa Osnovnom školom Glina i u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Glina. Ove godine bilo je uključeno ukupno 30 djece od kojih njih 28 kontinuirano u grupni rad u obliku radionica socijalnih vještina, pomoći u učenju te radionica slobodnog vremena. Pruženo je više od 400 usluga za djecu.

Osim edukacije, u sklopu projekta, uživalo se na zajedničkom izletu u Zagreb gdje su djeca imala priliku vidjeti Gornji grad, družiti se i onda (punoga trbuha) gledati film koji se puštao samo za njih. Također, u suradnji s udrugom Outward bound Croatia, organizirana je radionica u prirodi gdje su se djeca družila u nekim novim okolnostima te su uz fizičku aktivnost testirali i svoje granice dok su zajednički radili na postizanju bolje suradnje i komunikacije. Sve provedene aktivnosti bile bi daleko teže da nije bilo volontera iz Gline koji sunesebično odvajali svoje vrijeme i trud kako bi pomogli djeci u učenju te na razne kreativne načine sudjelovali u druženju.

Komentirajte