-4.1 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022

Počela izgradnja sportske dvorane u Petrinji

- Marketing-spot_imgspot_img

Petrinja će za 18 mjeseci napokon dobiti dugoočekivanu sportsku dvoranu. Izgradit će je u sklopu projekta rekonstrukcije Osnovne škole Mate Lovraka te će tako služiti i kao školska dvorana, no imat će i oko 450 sjedećih mjesta na tribinama. Radovi su počeli u srijedu, koštat će ukupno 40,548 milijuna kuna, od kojih je 34,3 milijuna kuna iz europskih fondova.

„Ovo je bio ogroman posao i malo tko je, nakon dugogodišnejg pričanja o gradnji dvorane, vjerovao da ćemo ju početi graditi. No, uspjeli smo iznaći europske fondove koji bi to isfinancirali u sklopu pilot projekta integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Svojim snagama tu smo osigurali projekte ukupno vrijedne 200 milijuan kuna u sklopu našeg Intervencijskog plana“. – rekao je prilikom polaganja kamena temeljca petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Reformista Darinko Dumbović.

Na području Petrinje, inače, provode se trenutačno radovi vrijedni 750 milijuna kuna iz europskih fondova, dok su u pripremi i drugi projekti. Time je Petrinja među vodećim gradovima u Hrvatskoj po korištenju europskih fondova.

„Sami smo to postigli, ekipirali smo se i uspijevamo. Ispada da ono što sami možemo to i doradimo dok kad ovisimo o drugima to čekamo godinama ili moramo klečati da dobijemo što zaslužujemo.“ – dodao je Dumbović.

Izvođač radova je tvrtka Teh gradnja d.o.o. iz Zagreba koja do kraja siječja 2021. godine mora dvoranu dovesti do uporabne dozvole.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti