Naslovnica Vijesti SMŽ U Županiji predstavljen „Proračun u malom 2019.“

U Županiji predstavljen „Proračun u malom 2019.“

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, u zgradi Županije predstavio brošuru „Proračun u malom 2019.“.

Sisačko-moslavačka županija uobičajenom i transparentnom praksom objave „Proračuna u malom“ u jednostavnom i prihvatljivom obliku želi obrazložiti prihode i rashode te projekte koji se žele ostvariti. „Proračun u malom“ sastoji se od prikaza proračunskih prihoda i primitaka te plana rashoda i izdataka uz pojašnjenje samog proračuna, zatim ulaganja kroz upravne odjele i njihove programe, projekte i aktivnosti kojima se želi postići ravnomjerni razvoj županije.

Žinić je pojasnio da je nastavljena tradicija dostavljanja brošure u sve dijelove županije: “Ona je tiskana u 25.000 primjeraka i podijeljena na 11 mjesta, od Novske, Kutine i Popovače preko Siska, Hrvatske Kostajnice, Petrinje i Gline do Dvora, Gvozda i Lekenika. Kompletno stanovništvo svih 19 jedinica lokalne samouprave imat će mogućnost uvida i praćenja Proračuna u malom. Proračun je ove godine za 100.000.000,00 kn u prihodovnoj strani veći nego je to bilo u 2018. godini. Ukupni konsolidirani proračun, sa svim ustanovama kojima je osnivač Županija, je u iznosu od 954.381.063,74 kn.” – rekao je župan.

Ukupni Proračun tako, umanjen za dug prenesen iz prošle godine, iznosi 893.302.081,74 kn. Žinić je poseban naglasak stavio na Regionalni centar kompetencije: “Zašto njega posebno spominjem? Vrijednost ovog projekta je gotovo 85.000.000,00 kn na prostorima Domobranske vojarne u Sisku koji bi trebao obuhvaćati 10 najnovijih praktikuma s najmodernijom tehnologijom. Kao što znate, ovih dana smo na sjednici Županijske skupštine donijeli odluku o osnivanju ustanove Centar za svemirsku i inovativnu tehnologiju. Taj Centar će obuhvaćati i djelomično navedene centre komptencija. Taj program nije od jučer i na neki način privukao je pozornost javnosti, jer Centar nije mjesto koje će obuhvaćati slanje svemirskih raketa, ali je to centar za istraživanje određenih materijala. Zajedno s našim Metalurškim fakultetom, zajedno s našom Tehničkom školom u Sisku imamo razvijene neke programe, a svakako i program solarne tehnologije. Ove godine ćemo 7. i 8. lipnja imati 7. utrku solarnih i električnih automobila gdje ćemo imati i znanstveni skup iz područja svemirskih tehnologija gdje želimo privući znanstvenike u taj budući Centar.” – dodao je župan.

Proračun u malom 2019. može se pronaći ovdje 

Komentirajte