Naslovnica Vijesti Sisak U srijedu prosvjed rafineraca, Gradsko vijeće uputilo pismo Vladi RH

U srijedu prosvjed rafineraca, Gradsko vijeće uputilo pismo Vladi RH

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak u sriejdu, 16. siječnja, će započeti sa aktivnostima protiv odluke o zatvaranju Rafinerije u Sisku. Okupljanje radnika će biti u osam sati na prakiralištu porte KP-6 Rafinerije nafte Sisak.

“Sutra ćemo započeti sa aktivnostima oko Rafinerije Sisak, kako bi zaustavili odluku o prestanku proizvodnje u Sisku. Sutra u 8 sati ćemo se okupiti na parkiralištu na porti KP-6. Stožer za obranu RNS koordinira ovom i sljedećim akcijama.

Sve koji čitaju pozivam na podršku. Ne nužno dolazak na mjesto okupljanja, već jednu običnu ljudsku podršku. Nadam se da neće biti poruka “gdje ste bili kada smo mi bili u problemu”, te ostalih uglavnom sa svrhom i razlogom ubačenih komentara. Dakle, ne molimo nikoga, jer naprosto nema razloga za to. Ako želite i možete doprinijeti pozitivnom stavu, pa makar to bio i “lajk” nama je ok.” -objavio je je koordinator Stožera Predrag Sekulić na svom Facebook profilu.

Najava prekida prerade nafte u INA Rafineriji nafte Sisak, bila je tema sjednice Predsjedništva Gradskog vijeća Grada Siska koja je održana krajem prošloga tjedna, a s koje je upućen zahtjev prema Vladi Republike Hrvatske, kao dioničaru s udjelom od 44 % u vlasništvu nacionalne naftne kompanije, da izvrši pritisak preko hrvatskih članova Uprave INA d.d. i stavi u mirovanje ili povuče odluku o prestanku prerade nafte u Rafineriji Sisak do ispunjenja određenih uvjeta.

Naime, od Vlade RH traži se da primi i sasluša predstavnike radnika sisačke Rafinerije koji imaju dokaze o manipulaciji brojkama u prikazu bilanci rafinerija te da se angažira neovisna agencija koja bi analizirala podatke o poslovanju INA-e. Jedan od zahtjeva je i zaustavljanje svih odluka koje negativno utječu na poslovanje dok se ne dovrše sudski postupci Ivi Sanaderu u Zsoltu Hernadiju te povlačenje prijedloga Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o privatizaciji INA-e do završetka neovisne analize.

Osim Vladi RH, Zaključak je poslan i klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru te nadležnom ministarstvu.

Komentirajte