Naslovnica Vijesti Sisak Laburisti Vladi poslali pismo na mađarskom “jer očito ona na hrvatskom jeziku...

Laburisti Vladi poslali pismo na mađarskom “jer očito ona na hrvatskom jeziku nisu naišla na plodno tlo”

Sisački laburisti poslali su otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske i hrvatskoj javnosti u povodu najavljenog gašenja proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak.

Laburisti su priopćenje poslalii na mađarskom jeziku jer “kako smo mi Laburisti već objavili niz priopćenja o ovoj temi, ovo posljednje šaljemo Vladi RH na mađarskom jeziku jer očito ona na
hrvatskom jeziku nisu naišla na plodno tlo”. No, mi pismo, koje potpisuje Ivan Mlinarić, predsjednik GO sisačkih Laburista i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Siska, donosimo ipak u hrvatskoj verziji…

“Zahvaljujući hrvatskoj vladi i članovima uprave INA-e, ovo je, nažalost, vjerojatno posljednje priopćenje koje Hrvatski laburisti šalju na temu gašenja proizvodnje u Rafineriji nafte Sisak. Iako sustavno uništavanje ove hrvatske strateške kompanije traje već desetljećima, očito je kako ova Vlada zabija posljednji čavao u lijes sisačke rafinerije.

Kako smo mi Laburisti već objavili niz priopćenja o ovoj temi, ovo posljednje šaljemo na mađarskom jeziku jer očito ona na hrvatskom jeziku nisu naišla na plodno tlo. Gospodo, svi vi koji ste ili još uvijek sudjelujete u rasprodaji nacionalnog blaga i svjesno obmanjujete kako Siščane, tako i ostale hrvatske građane, ako vam već narod ne sudi, sudit će vam povijest. Ostat ćete zapamćeni kao izdajnici hrvatskog naroda jer ste svjesno iznosili neistine o kupnji INA-e, o spašavanju proizvodnje i radnih mjesta te tim manipulacijama i obmanama samo kupovali vrijeme, a Rafineriju nafte Sisak doveli pred svršen čin, odnosno gašenje. Već i sisačke vrane na granama znaju kako su najave industrijskog centra samo još jedna u nizu obmana, ovaj put kako bi se izbjegla ogromna davanja za sanaciju terena na kojem se nalazi Rafinerija.

Na ovakav odnos prema jednom gradu Siščane će na sisačkoj Šetnici uvijek podsjećati skulptura Antuna Gustava Matoša i njegove riječi: “Hrvatska već vidje dosta raznih čuda, ali ne nađe štrika za toliko Juda!” Gašenje proizvodnje u sisačkoj rafineriji ostat će trajni spomenik vašoj vjerodostojnosti I domoljublju, ostavljajući vječno pitanje koja je to vaša domovina i za koji vi to narod radite.

Iskoristit ćemo ovu priliku kako bismo vas obavijestili da se ipak nije ostvarilo ništa od silnih ulaganja u infrastrukturu u Sisku koja ste najavili tijekom posjeta našem gradu početkom 2017. godine (izgradnja mosta preko rijeke Odre i kružnog toka na trasi spojne ceste prema famoznoj nedovršenoj auto-cesti Sisak-Zagreb, obnova važnijih državnih i županijskih cesta, dovršetak Strukovne škole u Sisku, itd.). Obnovljeno je samo oko 150 metara istočnog kolnika “Mosta Gromova”, mosta nazvanog po 2. gardijskoj brigadi u kojoj su tijekom Domovinskog rata ovaj grad i Hrvatsku branili i radnici Rafinerije Sisak.

U ime naših sugrađana, mi sisački Laburisti zahvaljujemo se na ovom Božićnom daru.Želimo vam ugodne blagdane!” – stoji u priopćenju laburista.

Komentirajte