Naslovnica Vijesti Sisak Priznanje Rotary klubu Sisak

Priznanje Rotary klubu Sisak

Rotary klub Sisak je u povodu svoje 15. godišnjice, za izuzetni humanitarni rad svih članova od The Rotary Fundationa i Rotary Internationala dobio visoko priznanje Paul Harris Fellow za 2018.-2019. godinu.

To priznanje, koje nosi ime osnvača Rotary pokreta i čikaškog odvjetnika, članovima kluba su na svečanosti u povodu jubileja, uručili asistentica guvernera Distrikta 1913, Vesna Vyroubal i guverner elect Danijel Jozić.

Od tridesetak klubova u Hrvatskoj, sisački je tek treći iza riječkog Sv. Vida i Solina s tim prestižnim priznanjem. Na svečanosti je ujedno objavljeno kako je Lana Vanić izabrana da iduće godine obnaša funkciju regionalne asistentice guvernera.

Osnivački Charter, na kojem je za prvog predsjednika izabran Boris Čavrak, održan je 23. lipnja 2003. godine, nakon čega su uslijedile brojne akcije. Počelo je s organizacijom osam koncerata za skupu obnovu Steinway glasovira sisačke Glazbene škole, a slijedile su akcije za pomoć Udruzi terapijskog jahanja KAS, zajednici Cenacolo, sigurnoj kući u Sisku i mladom petrinjskom pijanisti Karlu Ivančiću. Organizacijom akcije 100 večera, prihod je bio usmjeren u razminiranje, opremanje sisačke Opće bolnice, pomoć Klubu sjedeće odbojke, Gimnaziji Glina, Sobi čuda i Dječjem domu Vrbina.

Klub je u 15 godina održao 450 sastanaka, 53 akcije, 120 predavanja za članove i građane, a sudjelovao je i u akcijama drugih klubova. Već pet godina klub ortganizira i edukativno-zdravstvenu akciju “Odbojka u srcu”.

Komentirajte