Naslovnica Vijesti Sisak Nastavljeno suđenje bivšoj županici Marini Lovrić Merzel

Nastavljeno suđenje bivšoj županici Marini Lovrić Merzel

Poduzetnik Željko Žužić u četvrtak je na zagrebačkom Županijskom sudu potvrdio da je bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel u ljeto 2011. dao 100 tisuća eura mita za kupnju udjela u Cestama Sisak.

Žužić je na klupu za svjedoke pozvan drugog dana suđenja bivšoj županici koja je dan ranije odbacila Uskokove optužbe za primanje mita i pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na privatne zabave.

“Novac sam donio u kuverti, u apoenima od 500 eura i stavio na stol”, posvjedočio je Žužić. Prisjetio se i da mu je bivša županica, kada je tražio sastanak, rekla da je cijena 20 milijuna kuna i 100 tisuća eura, iako je u natječaju bila iskazana samo cijena od 20 milijuna kuna.

Na pitanje kako je došlo do njegove nagodbe s Uskokom Žužić je kazao da je priču o mitu istražiteljima otkrio nakon što je protiv njega otvorena istraga zbog porezne utaje. “Pitali su me na koji sam način kupio udio u Cestama Sisak pa sam im rekao da sam županici dao sto tisuća eura”, rekao je Žužić.

Iako je sudac Ivan Turudić ustvrdio da je Žužićeva vjerodostojnost u ovom slučaju upitna, on je kazao da je sve što je posvjedočio istinito.

Podsjetimo, u srijedur je konačno počelo suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel. Optužena je za primanje mita i zloporabu ovlasti kojima je županiju oštetila za višemilijunski iznos. Nakon prvog ročišta novinarima je izjavila da nije bilo jednostavno slušati podmetanja, konstrukcije i laži Državnog odvjetništva, dok su predstavnici tužiteljstva u uvodnom govoru rekli kako će dokazati da su nedjela počinjena s namjerom i motivirana stjecanjem imovinske koristi.

Komentirajte