Naslovnica Sport Ostali sportovi ŠSK “HVIDR-a SISAK” odlični u Mihovljanu

ŠSK “HVIDR-a SISAK” odlični u Mihovljanu

U subotu, 16.06.2018. u Mihovljanu, održan je tradicionalni turnir u gađanju serijskom zračnom puškom. ŠSK “HVIDR-a SISAK” nastupio je s pet natjecatelja. U ženskoj konkurenciji nastupile su Nikolina Knežić, Nataša Acs i Mirta Ilijević dok su u muškoj konkurenciji gađali Siniša Lovrenović i Tihomir Ilijević.

Nakon osnovnog meča na prvom mjestu je, očekivano, bila Nikolina Knežić sa 380 krugova. Acs je bila druga sa tri kruga manje, na četvrtom mjestu je bio T. Ilijević, peti Lovrenović i šesta M. Ilijević. Pristupilo se finalnom gađanju gdje je pravu dramu napravila Acs koja je sa finalnih 97 krugova izjednačila rezultat sa Knežić koja je zlatnu medalju obranila tek u drugom hicu raspucavanja. M. Ilijević je sa istih 97 finalnih krugova bez problema prestigla i Lovrenovića i T. Ilijevića i u konačnici završila na 4. mjestu. Ekipa u sastavu Knežić, Acs, Lovrenović je nakon godine pauze po peti puta osvojila prelazni pehar Trofeja Mihovljan!

Već u nedjelju je, klub, u istom sastavu nastupio u Vrbovcu na 15. Trofeju grada Vrbovca. Kako smo lani po prvi puta osvojili taj turnir, želja nam je bila ponoviti prošlogodišnji uspjeh. Uz jednu izmjenu u ekipi u tome smo u potpunosti uspjeli. M. Ilijević je u ekipi zamijenila Lovrenovića, iako ne bismo pogriješili ni da je Lovrenović ostao. Ekipa je sa 573 kruga sa čak 24 kruga prednosti osvojila 1. mjesto ispred SK “Marija Bistrica”.

Pojedinačno su naše djevojke uzele prva tri mjesta u ženskoj konkurenciji. Pobjednica je bila Nikolina Knežić sa 194 kruga, srebrna je Mirta Ilijević sa 190 krugova, a brončana Nataša Acs sa 189 krugova.

U muškoj konkurenciji Lovrenović je osvojio broncu sa 188 krugova, dok je T. Ilijević bio 6. sa 184 kruga.

“Ovo su bili opuštajući turniri, nakon naporne sezone. i pokazali su nam što možemo očekivati u sljedećoj sezoni, kao i na čemu još moramo poraditi da još popravimo ovu odličnu sezonu.” -rekao je trener Tihomir Ilijević.

Komentirajte