Naslovnica Vijesti SMŽ Proslavljen Dan Sisačko-moslavačke županije

Proslavljen Dan Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, te, u prigodi obilježavanja 25 godina postojanja Sisačko-moslavačke županije, prva predsjednica Županijske skupštine Ružica Šimunović, nazočili su u ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine, Svečanoj sjednici Županijske skupštine, koja je u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku održana u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije.

„Populacijski smo najstarija županija, demografski ugrožena. I sve što radimo radimo kako bi to promijenili. Naša je obveza zaustaviti odlazak mladih iz županije, mladima stvoriti uvjete za što bolje ibrazovanje i zapošljavanje.“ – rekla je Ivanka Roksandić.

Župan Ivo Žinić istaknuo je kako s tim ciljem i rade projekte koji već pokazuju svoje rezultate.

„Na prvom nam je mejstu školstvo jer bez mladih stručnjaka nema razvoja. Uredit ćemo vojarnu u Sisku , pretvoriti je u znanstveni i kutlruni centar županije. Iduće školske godine kreće nastava i u novoj Osnovnoj školi u Popovači. Brinemo i o starijima, o kulturi, povijesnoj baštini.“ – istaknuo je Žinić.

Izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović na ovoj je svečanosti bio Domagoj Ivan Milošević, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića saborska zastupnica Željka Josić, a predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića ministar državne imovine Goran Marić.

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade županije.

Na ovoj su sjednici dodijeljene i nagrade i priznanja Sisačko-moslavačke županije. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Sisačko-moslavačke županije dobili su Lječilište Topusko, Vera Zaloker, Udruženje obrtnika Sisak, Josip Kovač Đoni, Debatni klub Gimnazije Sisak i profesorica Marina Kasa. Nagradu SMŽ za iznimna postignuća u jednogodišnjem razdoblju primili su Ljiljana Slunjski, Luka Plemenčić i Antun Pirc.
Nagradu Sisačko-moslavačke županije za životno djelo primio je ugledni publicist, novinar, scenarist i režiser, radijski i televizijski djelatnik, vrijedni kroničar Moslavine i Sisačko-moslavačke županije Dragutin Pasarić.

Komentirajte