-7.3 C
Sisak
Utorak, 25 siječnja, 2022

Održan “Dan karijera” na Metalurškom fakultetu

- Marketing-spot_imgspot_img

Na Metalurškom fakultetu u Sisku je, u sklopu Festivala znanosti, u utorak održan Dan karijera.

“Ovo je važna prilika za komunikaciju i popularizaciju metalurške struke te regrutiranje novih radnih snaga među studentima i učenicima koji su se pridružiti manifestacijiSuradnja fakulteta i gospodarstva je neminovna i na njoj gradimo svoje kompetencije, znanje i vještine. Upravo na osnovu zahtjeva koje nama postavljaju gospodarstvenici i mi stvaramo zahtjeve za naše studente” – rekla je dekanica Metalurškog fakulteta Zdenka Zovko Brodarac.

“Bez inženjerskog kadra nema razvoja. Kadrovski resurs je jedan od najvažnijih resursa i svjedoci smo da se njegovim urušavanjem ruši i cijeli sustav. Nužno je da imamo mlade i kreativne ljude, ali moramo ih i platiti. To je jedina prava reforma” – dodao je predsjednik HGK Sisak Boris Mesarić.

Dogradonačelnik Siska Marko Krička istaknuo je kako je Metalurški fakultet ustanova koja održava znanost i obrazovanje na visokoj razini.

“‘Želim zahvaliti Metalurškom fakultetu što je već godinama moralni svjetionik da se industrija i znanost u ovom gradu ne zaborave. Nadam se da ćemo zajedno s Metalurškim fakultetom, ali i svim drugim obrazovnim ustanovama u gradu i županiji napraviti puno dobrih znanstvenika i poslodavaca i da će ti ljudi biti pošteno plaćeni.” – dodao je Krička.

Skup je otvoren predavanjem Sunčane Milić i Ivana Milutinovića, učenika sisačke Gimnazije, na temu ‘Grad u gradu: zlatno doba Željezare Sisak’, a potom je uslijedilo predstavljanje tvrtki iz područja metalurgije koje su učenicima i studentima dočarale kako izgleda život u struci nakon stjecanja diplome.

Metalurški fakultet sudjeluje u srijedu na Festivalu znanosti  u Zagrebu, gdje će se predstaviti u Tehničkom muzeju ‘Nikola Tesla.

U subotu, 21. travnja je program pod nazivom ‘Metali na šetnici’  od 10 sati na sisačkoj pješačkoj zoni.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti