Naslovnica Vijesti Sisak Građanska stranka Sisak o Rafineriji

Građanska stranka Sisak o Rafineriji

“Preispitajte svoju savjest i jednaku osjetljivost prema svim građanima, a ne samo prema svojim istomišljenicima” – stoji u otvorenom pismu Vladi RH, te županijskoj i gradskoj vlasti, članova Građanske stranke Sisak, koji su nezadovoljni sporim rješavanem pitanja opstanka Rafinerije nafte Sisak.

“Zgroženi smo neodgovornom odlukom uprave INA-e o zatvaranju pogona za proizvodnju benzina, što znači i prestanak proizvodnje derivata u Sisku. Na ovakav smo scenarij upozorili još 2000. godine, ali osim obećanja o modernizaciji Rafinerije, drugih konkretnih koraka nije bilo. Postavljamo pitanje zašto se pogoduje Rafineriji Rijeka, kada je poznato da je sisačka Rafinerija bolje locirana. Nije nam jasno zašto politika upada u zamku MOL-a, da li iz neznanja ili su u pitanju drugi interesi. Podaci o gubicima u Sisku nisu točni i služe samo kao izgovor za zatvaranje proizvodje.
Nužno je hitno poduzeti korake prema zaštiti INA-e u cjelini, jer ona sigurno donosi profit, za razliku od nekih drugih gospodarskih subjekata za koje se država u ime politike više zauzima. Hitno i pod cijenu novog zaduživanja, nužno je pokrenuti postupak otkupa dionica INA-e, te modernizacije sisačke Rafinerije, koja većom proizvodnjom može povratiti svoja tradicionalna tržišta. Ako želimo bolju budućnost Siska i Hrvatske, za nas druge alternative nema. Poznato je kako su ulaganja u naftnu industriju danas perspektivnija od svih drugih ulaganja”, stoji, uz ostalo, u pismu GSS-a, koje je potpisao predsjednik Božidar Pintarić.

Komentirajte