Naslovnica Vijesti Sisak U OŠ “22.lipnja” provedene aktivnosti iz kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ i...

U OŠ “22.lipnja” provedene aktivnosti iz kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ i OA „Mir i dobro“

SONY DSC

S ciljem podizanja stanja sigurnosti građana, sprječavanja stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe oružja i eksplozivnih sredstava povodom nadolazećih blagdana, Policijska uprava sisačko-moslavačka je zajedno sa svojim partnerima – Hrvatskim centrom za razminiranje Sisak i Osnovnom školom 22. lipnja Sisak, u srijedu, 13. prosinca, u prostorijama navedene škole provela niz preventivnih aktivnosti.

Poduzete aktivnosti bile su iz Nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, s naglaskom i na predstojeću Operativnu akciju „Mir i dobro“, a sudjelovalo je oko 250 učenika V, VI i VII razreda.

Na postavljena četiri „promotivna punkta“ u holu Osnovne škole bila su izložena pirotehnička sredstva, o čijim razredima, kupnji i prodaji te dozvoljenom razdoblju uporabe učenicima je govorio policijski službenik Policijske postaje Sisak. Potom su bila izložena minsko-eksplozivna sredstva i naprave, o kojima je nešto više govorio policijski službenik protueksplozijske zaštite, dok su djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje održali predavanje o opasnostima od zaostalih mina te ponašanju, odnosno postupcima u slučaju njihovog pronalaska u prirodi. Policijski službenik za prevenciju ove Policijske uprave održao je predavanje na temu sigurnog rukovanja pirotehničkim sredstvima i kazneno pravnoj odgovornosti.

 

Komentirajte