6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Hrvači Siska ušli u Premijer ligu

- Marketing-spot_imgspot_img

HK Sisak ostvario je povijesni uspjeh. Prvi puta nakon samostalnosti Hrvatske, hrvači Siska su izborili ulazak u najelitniji dio natjecanja – Premijer I ligu.

– Uspjeh je tim veći što su od svih ekipa naši hrvači daleko najmlađi, s prosjekom starosti od jedva 18 godina. Ulazak u Premijer ligu izborili smo nakon osam održanih kola u I hrvačkoj ligi iz kojih su naši predstavnici izašli bez izgubljenog meča. Tako je ova godina privedena kraju na najbolji mogući način. Naši hrvači su polučili vrlo dobre rezultate, kako u klupskom natjecanju tako i pojedinačno.
Osim toga nekoliko hrvača je nastupilo na svjetskim i europskim natjecanjima, te vrlo jakim UWW turnirima diljem Europe. Na svim tim natjecanjima osvojeno je niz odličja, a na osnovu tih rezultata, šest naših hrvača svrstano je u kategorizirane sportaše od strane HOO.
Ulazak u Premijer ligu će biti veliki izazov za klub obzirom da naši mladi dečki ulaze u ring sa starim iskusnim vukovima, klubovima koji su već bili višestruki prvaci države. Svi ovi klubovi imaju profesionalne trenere i dobar dio plaćene hrvače.
No sada se moramo dobro organizirati i pripremiti za to natjecanje, koje traži veća odricanja, a samim tim i veće financijske potrebe. Naš cilj je da u prvoj godini pokušamo ostati u najelitnijem rangu natjecanja, a u slijedećim godinama, kada naši mladi hrvači steknu više iskustva i postanu „tvrđa kost“, pokušati se približiti postolju.
Za ostvarenje ovog rezultata nikog od hrvača ne bih posebno isticao obzirom da su svi dali svoj maksimum, već bih nabrojao hrvače koji su činili ekipu: Prihistal, Malobabić, Zečević, Puklavec, K. Kodrić, M.Kodrić, Tominac, Miokokvić i Milković, a sve pod vodstvom trenera Gorana Plavec i Dražena Majnarić. – ponosno je objavio predsjednik kluba Željko Čulina.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti