Naslovnica Sport Rukomet Sisačke rukometašice osvojile dva međunarodna turnira

Sisačke rukometašice osvojile dva međunarodna turnira

Krajem kolovoza i početkom rujna djevojčice ŽRK Sisak 2004./2005. godište sudjelovale su na dva međunarodna rukometna turnira: 24.-27. kolovoza u Smederevu i 2. rujna u Dardi. Na oba su ova turnira osvojile prvo mjesto.

Međunarodni rukometni turnir Trofej smederevske jeseni jedan je od najjačih rukometnih turnira u ovom dijelu Europe. Turnir okuplja preko 2000 mladih rukometaša i rukometašica iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Alžira, Rusije, Grčke, Srbije, Mađarske, Litve, Bjelorusije, Ukrajine, Poljske, Francuske i Izraela. Djevojčice je vodio gospodin Željko Pešut-Žaga uz podršku tajnice kluba Klaudije Repustić i doveo ih do zlata. Djevojke su suvereno pobjeđivale protivnike i od ukupno šest odigranih utakmica ostvarile šest pobjeda. Prvi dan turnira pobijedile su ŽRK Maestral iz Crne Gore te ACS Baile Herculane iz Rumunjske, drugog dana pobijedile su RK Udarnik i ŽRK Pančevo iz Srbije te se plasirale u polufinale. Trećeg dana pobijeđena je ekipa ŠRAM iz Slovenije, a u finalu su opet bile bolje od ŽRK Pančevo te zasluženo osvojile zlato. Stella Hrnčić, golmanica ŽRK Sisak proglašena je najboljom golmanicom turnira ovog uzrasta. Zlato su u Sisak donijele: Stella Hrnčić, Lea Krčmarević, Ema Jajčinović, Jovana Dobrić, Nina Perić, Jana Pavlak, Lara Vujaklija, Marija Solomun, Gabrijela Švarc, Ana Malobabić, Ana Javorić, Marija Pelc, Iva Maričević i Sara Rešetar.

Pobjednički niz djevojčice su nastavile i u Dardi te pobijedile mađarsku ekipu Kozarmysleni, ŽRK Đakovo i domaćine ŽRK Dardu. Zlato su u Sisak donijele: Stella Hrnčić, Lea Krčmarević, Ema Jajčinović, Jovana Dobrić, Nina Perić, Lara Vujaklija, Marija Solomun, Gabrijela Švarc, Ana Malobabić, Ana Javorić, Marija Pelc, Iva Maričević i Sara Rešetar. Gabrijela Švarc proglašena je najboljom igračicom turnira.

“Sisak ima rukometnu budućnost, generaciju koja je spremna za velike stvari. Nadamo se da će i grad prepoznati ovaj uspjeh koji je zaista velik za ovaj mali klub.” – poručuju iz kluba.

Komentirajte