Naslovnica Vijesti SMŽ Žinić: “Gospodarstvo će nam biti prioritet u sljedeće četiri godine”

Žinić: “Gospodarstvo će nam biti prioritet u sljedeće četiri godine”

Gospodarstvo će nam biti prioritet u sljedeće četiri godine kroz očuvanje postojećih radnih mjesta u Rafineriji i Petrokemiji, povećanje izdvajanja za obrtnike i poduzetnike te OPG-ove, promicanje kulture poduzetništva kroz edukaciju u školama, pomoć START UP-ovima, kroz koje ćemo otvoriti preko 100 obrta, d.o.o, j.d.o.o, itd.

Visokoškolsko obrazovanje unaprijedit ćemo kroz rekonstrukciju zgrade bivše vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku, dovođenjem novih visokoškolskih ustanova u našu županiju, a izgradnjom studentskog i učeničkog doma omogućit ćemo našim mladima kvalitetno obrazovanje i nove mogućnosti.

Infrastrukturne projekte poput završetka autoceste Zagreb-Sisak, izgradnje mosta na rijeci Odri u Sisku, bolnice Sisak, željezničke pruge Novska-Zagreb, komunalnog pristaništa na Kupi i poduzetničkih zona financirat ćemo sredstvima iz fondova EU.

Poljoprivreda, kao veliki potencijal, ostat će u važan prioritet te ćemo kroz započeti projekt Kupujmo lokalno proširiti tržište izvan naše županije na autocesti Zagreb-Lipovac i druga mjesta. Nastavit ćemo s potporama izravno te kroz SIMORA-u. Projekt 100 plastenika pokrenut ćemo za naše nezaposlene te time zaposliti 100 obitelji.

 

Zdravstvo će biti veliki izazov i jedan od prioriteta s kojim ćemo se boriti samo da bi svaki stanovnik naše županije imao isti standard. Podupirat ćemo osnivanje domova za stare i palijativnu skrb. Završiti projekt Bolnice i bolje opremiti sve domove zdravlja i naše koncesionare, kako bi svi imali kvalitetniju uslugu. U Lječilištu Topusko osnovati Centar za rehabilitaciju djece i hrvatskih branitelja.

GAMING INDUSTRIJA

U sljedećem mandatu želimo postati prepoznatljivi po razvijanju i potpori GAMING industriji, sektoru koji ima najveći svjetski rast posljednjih godina. Kroz poduzetnički inkubator za Gaming industriju, besplatan engleski jezik za svu djecu u vrtićima, nastavu informatike u OŠ, dovođenjem srednje informatičke škole u našu županiju te pomoći poduzetnicima početnicima iz tog sektora zatvoriti krug i postati središte Gaming industrije ne samo u RH nego na području Europske unije.

 

Povlačenje sredstava iz fondova EU zadržati na sadašnjoj razini i ostati među 5 najuspješnijih županija u Hrvatskoj.

Ovime predstavljam samo dio predizbornog programa ali s jasnim ciljevima i pokazateljima kroz konkretne projekte i razvojne programe kojim želim našu županiju predstaviti potencijalnim investitorima kao županiju velikih mogućnosti, našim starima sigurnu starost i našim najmlađima županiju u kojoj žele sigurno odrasti i kvalitetno živjeti. Sada Vas pozivam da razmislite te sa srcem i razumom odlučite za koga ćete glasovati. Za osobe koje obećavaju ili za one iza kojih stoje djela i rezultati, za one koji rade i ispunjavaju obećano.

Jamčim vam da ću svojim predanim radom i radom svoga tima to povjerenje i opravdati.                                                     .                                                  .                                                       Vaš župan, IVO ŽINIĆ, dipl. ing.

 (sponzorirani članak)

Komentirajte