Naslovnica Vijesti Sisak Hrvatska volontira

Hrvatska volontira

„Mogućnosti – a ne ograničenja“ naziv je projekta kojeg provodi Udruga osoba s invaliditetom SMŽ – poznatija kao Mala kuća Petrinja, a projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Voditeljica projekta je izvršna direktorica udruge Aleksandra Milković, dipl. novinarka. Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ pridružila se je razgovaraonici koja je bila održana u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak Dječji odjel s volonterskom podrškom i malim prigodnim osvježenjem za učenike i tako jednom od aktivnosti obilježila tjedan u kojem se odvijaju aktivnosti Hrvatska volontira. Voditeljica razgovaraonice za učenike prvih razreda bila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Na susretu bilo je riječi o zdravom, poštenom i odgovornom odnosu prema osobama s invaliditetom, prijateljstvu i zajedništvu kojeg smo pozvani svi njegovati i razvijati. A pogledali smo i film koji se tematski uklapa u sadržaj projektnih aktivnosti koji smo potom zajednički komentirali – pojasnila je Poredoš Lavor.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ zahvaljuje se svima aktivnim sudionicima ovog dinamičnog i poučnog susreta, volonterima, partnerima iz Knjižice i Male kuće, a najviše vrijednim učiteljicama i marljivim učenicima prvih razreda Osnovne škole Braće Ribar iz Siska. Ovakve multisektorske suradnje razvijat će se i dalje – dodaju iz Građanske inicijative.

Komentirajte