6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Kolapjanke i EthnoRemake u Sisku 31. ožujka

- Marketing-spot_imgspot_img

Ženska klapa „Kolapjanke“ imala je priliku ostvariti suradnju na projektu EthnoRemake by Ivan Jelić i krajem prošle godine nastupiti u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu te u Kutini na istoimenom koncertu kao gošće. Uspjeli su organizirati da se ovaj koncert predstavi i u gradu Sisku dana 31. ožujka 2017. godine s početkom u 19,30 sati u Društvenom domu Rafinerije nafte u Sisku.

EthnoRemake by Ivan Jelić – autorski je projekt akademskog pjevača, mag. art. Ivana Jelića. Temelji se na vokalno-instrumentalnim obradama tradicionalnih etnomelodija, nastalih na području zemalja jugoistočne Europe. Uz mnogo improvizacije te izmjene raznih glazbenih smjerova, donosi melodije od sevdaha, preko makedonskog melosa, starogradske glazbe, međimurskih i dalmatinskih pjesama i napjeva pa sve do poznatih djela ozbiljne glazbe. Koncert se izvodi u pratnji ansambla od pet akademski obrazovanih virtuoza, a okosnicu instrumentalne podloge čine kontrabas, violina, harmonika, gitara, klarinet te perkusije.

Kao gosti projekta nastupili su mnogi izvođači (klapa Leggiero, klapa Kolapjanke, FolkFingers Trio…), a u Sisku bi se  osebujnim glazbenim izražajem pridružili poznata hrvatska violončelistica Ana Rucner i operna diva Sandra Bagarić te klapa Kolapjanke kao domaćin i organizator ispred Udruge VIA Kolapjani. Sve ovo garantira večer vrhunske glazbe.

 Cijena ulaznice je 40 kuna.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti