Naslovnica Vijesti SMŽ Svjetlana Lazić je SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Petrinje

Svjetlana Lazić je SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Petrinje

„Jasnim i konkretnim programom te mladim, ali iskusnim kandidatima SDP će se suprotstaviti HDZ-u u Sisačko-moslavačkoj županiji, najavio je to u početkom tjedna čelnik SDP-a Davor Bernardić na predstavljanju SDP-ove kandidatkinje za gradonačelnika Petrinje, Svjetlane Lazić.

„HDZ u zadnjem mandatu nije napravio ništa, osigurali su samo odlazak mladih ljudi, iseljavanje i nažalost produbili neizvjesnost u INA-i. Alternativa tome i jedina opcija za mlade ljude i budućnost Sisačko-moslavačke županije je SDP. Nama je važnije otvaranje radnih mjesta nego otvaranje vojarni, važnije nam je da se djeci podijele laptopi i stipendije nego im se dijele uniforme i puške.“ – dodao je Bernardić.

SDP će u Petrinji na izborima 21. svibnja kao kandidata za gradonačelnicu istaknuti predsjednicu petrinjskog ogranka stranke Svjetlanu Lazić, aktualnu dogradonačelnicu. Lazić je prije četiri godine na izbore išla uz tadašnjeg HNS-ova kandidata za gradonačelnika Darinka Dumbovića, koji je će na ove izbore kao neovisni kandidat. Za razliku od tadašnjeg partnerstva danas su Lazić i Dumbović politički oponenti. Dogradonačelnica je izbačena iz svog kabineta u vijećnici nakon što je SDP počeo glasati protiv gradonačelnikovih prijedloga u Gradskom vijeću.

„Ljudi se danas u ovom gradu boje reći svoje mišljenje, a strah je postao dio svakodnevnice. To trebamo promijeniti i vratiti grad građanima“ – rekla je Lazić pred okupljenim članovima stranke.

Najavila je i predizborni program u kojem su glavni aspekti ukidanje prireza, pomoć starijima, poticaji za mlade te transparentnost proračuna i rada gradske uprave. Najavila je i preuzimanje prakse iz susjedne Novske gdje apsolutno svi redovni studenti, bez obzira na uspjeh i socijalne kriterije, dobijaju stipendije.

Komentirajte