4 C
Sisak
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Turnir povodom 60 godina kuglačkog kluba Jedinstvo

- Marketing-spot_imgspot_img

Kuglački klub Jedinstvo ove godine slavi šezdeset godina postojanja. Prvotno je osnovan kao Kuglački klub Kotar, 20. ožujka 1956. godine. Kasnije mijenja naziv u Kuglački klub Brezovica, da bi od 19. studenog 1976. godine počeo djelovati kao Kuglački klub Jedinstvo.

Danas Klub ima nekoliko selekcija: mušku, žensku i školu kuglanja s obzirom da je naglasak uvijek bio na zastupljenosti svih seIekcija s ciljem što većeg doprinosa kuglanju i sportu općenito kao i razvoja kuglačkog sporta u Sisku, gdje kuglački sport ima dugogodišnju tradiciju. Iako je kroz Klub u šezdeset godina djelovanja prošao velik broj ljudi, uvijek se gledalo na zastupljenost svih selekcija i na što veći doprinos kuglanju i sportu općenito.

Klub je u novijoj povijesti dao i reprezentativce te državne prvake uz koje je želimo istaknuti i Zdravka Balača, sadašnjeg trenera i člana stručnog stožera hrvatske reprezentacije, a nekadašnjeg reprezentativnog selektora i trenera reprezentacije RH.

Današnja situacija u Klubu usmjerena je na rad s mladima, prvenstveno kroz školu kuglanja, ali i kroz mušku i žensku selekciju gdje su zastupljene sve generacije koje se sa svojim selekcijama trenutno natječu u drugoj i trećoj kuglačkoj ligi. U budućnosti planiramo potaknuti i suradnju sa školskim savezom sportova s ciljem uključivanja što većeg broja mladih.

Povodom šezdeset godina ŠKK Jedinstvo, oragnizirali su turnir na kuglani u sklopu ŠRC Sisak, koji će se odvijati 16. i 17. prosinca 2016. godine.

Natjecanje počinje u petak, 16.prosinca u 19:00 sati, a baca se narodnim načinim, tj. ekipe se sastoje od 6 igrača po 4 hica svaki, na dvije staze. Kraj natjecanja trebao bi biti oko 23:00 sata. U pauzama između utakmica, odvijat će se zabavne igre, “Tko više” i “Tko manje”. Za pobjednike su osigurani pehari.

U subotu, 17. prosinca slijedi nastavak natjecanja koje počinje u 13:30, a nastupaju tandemi, tj. 2 x 30 hitaca. Kraj natjecanja tandema predviđa se oko 18:00 sati, nakon čega slijedi revijalna utakmica između ekipe Siska i ŠKK Jedinstvo. Za sve finaliste tandema, također su osigurane medalje.

Kraj programa se predviđa oko 22:00 sata.

Zadnje novosti
Ostale novosti