6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

HDZ predstavio kandidate za 6. izbornu jedinicu

- Marketing-spot_imgspot_img

Kandidati HDZ-a u VI. izbornoj jedinici predstavili su se u srijedu navečer biračima u Sisku, istaknuvši da su u Sisačko-moslavačkoj županiji nagomilani gospodarski, socijalni i demografski problemi, a predsjednik stranke Andrej Plenković rekao je da ta županija mora biti prioritet svake Vlada, a sigurno će biti prioritet nove HDZ-ove vlade.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić iz Gline, četvrti na HDZ-ovoj listi u VI. izbornoj jedinici, zauzeo za ravnomjerni razvoj Hrvatske, te demografsku obnovu. Problem demografije je podkrijepio podatkom da u općini Dvor već tri godine nije kršteno niti jedno dijete.
Osma na listi, dr. Željka Josić iz Siska naglasila je važnost sisačke Rafinerija zatvori te dovršetak autoceste do Siska. Istaknula je i otrebu prenamjene državnih objekata u obrazovne i socijalne objekte.

Načelnica općine Jasenovac Marija Mačković, 11. na listi, najavila je HDZ-ovu borbu za razvoj ruralnog područja, kojemu treba vratiti život, te za revitalizaciju povijesne i kulturne baštine, dok je načelnik Donjih Kukuruzara Stipo Šapina (12. na listi) govorio o problemu 20.000 naseljenika u županiji.

Na skupu se u se predstavili i 5. i 6. na HDZ-ovoj listi u VI. izbornoj jedinici Dražen Bošnjaković i Jasen Mesić.

Zaključujući skup u Sisku, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao: “Sisačko-moslavačka županija mora biti prioritet svake vlada, a naše će to sigurno biti”.

(hina)

Zadnje novosti
Ostale novosti