Naslovnica Vijesti SMŽ Pripremno ročište za suđenje bivšoj županici bit će 29. prosinca

Pripremno ročište za suđenje bivšoj županici bit će 29. prosinca

Pripremno ročište za suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel zakazano je za 29. prosinca.

Ročište na kojem, među ostalim, treba odrediti datum početka suđenja nije održano kako je najavljeo proteklog tjedna jer na sud nije došla odvjetnica jedne optužene tvrtke, koju zajedno s bivšom županicom i petoricom njenih suokrivljenika Uskok tereti za korupciju.

Odvjetnik Mate Matić novinarima je kazao da je ročište odgođeno jer jednoj “odvjetnici pravne osobe” nije dostavljen poziv pa ona “nije pristupila”.

Opružnica protiv Lovrić Merzel potvrđena je 12. studenoga. Uskok ju tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti – od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca u privatne svrhe.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja lani u travnju provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče – poduzetnik Željko Žužić, predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

Komentirajte