Naslovnica Vijesti Sisak Trojica imigranata iz Siska idu za Tursku, ostatak uskoro za Zagreb

Trojica imigranata iz Siska idu za Tursku, ostatak uskoro za Zagreb

Od 51-nog migranta smještenog u sisačkoj vojarni Viktorovac trojica su izrazila želju za odlazak u Tursku te će im tijekom današnjeg dana to biti omogućeno. Ostali žele ići dalje za Njemačku.

“Najviše je Sirijaca, a ima među njima i liječnika, inženjera. Oni su zadovoljni smještajem i samim uvjetima, no žele informaciju kada mogu krenuti dalje za Njemačku gdje većina ima rodbinu. Kako je riječ o zatvorenom tipu smještaja smeta im što se ne mogu kretati i htjeli bi čim prije krenuti dalje. Pomalo su i nervozni zbog toga što nemaju informaciju kada će moći dalje. Danas će izgleda dio biti vraćen u Tursku, na vlastiti zahtjev, a ostatak bi trebao biti upućen prema Zagrebu i dalje”, rekao je u petak župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić nakon obilaska prihvatilišta u sisačkoj vojarni Viktorovac.

Dodao je kako ne zna kada će točno iz Siska migranti ići za Zagreb i hoće li ih onda, u Sisku, zamijeniti druga skupina. Županija je izdvojila 5.000 kuna za kupnju namirnica i higijenskih potrpština koje će proslijediti prihvatilištu.

“Vjerujem da neće biti potrebno proširivati kapacitete kao i da Hrvatska neće biti slijepo crijevo za izbjeglice obzirom da , nakon obrade, svi želje dalje. Mislim da će i sadašnja situacija na granicama smanjiti onako veliki priljev kao prva dva dana. No, jasno je da Vlada nije bila spremna za izbjeglički val.”, dodao je Žinić (HDZ).

Komentirajte