-1 C
Sisak
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Akcije Caritasa Sisačke biskupije i Merhameta Sisak za pomoć izbjeglicama

Datum:

Marketing

Usred velikog vala izbjeglica koji pristiže u našu zemlju, a dio i na područje naše Biskupije, Caritas Sisačke biskupije pokrenuo je u četvrtak 17. rujna akciju prikupljanja pomoći kojom će se ublažiti neizvjesnost, strepnja i oskudica ljudi koji su napustiti svoje domove.Tom prigodom poziv za pomoć izbjeglicama, svim vjernicima i svećenicima Biskupije uputili su i sisačkibiskup Vlado Košić i ravnateljica Caritasa Kristina Radić.

Sljedećih dana prikupljat će se kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu, hrana koja može duže stajati – konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike i voda. Hrana koja se može odmah konzumirati bez termičke obrade. Higijenske potrepštine, gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir itd.

Građani pomoć mogu predati svaki dan u sjedištu Caritasa Sisačke biskupije na adresi Trg Vere Grozaj bb, Sisak ili u svoje župne Caritase.U akciju je moguće uključiti se i uplatom na žiro-račun Caritasa Biskupije HR9324070001500314548 s pozivom na broj HR00 092054 i naznakom „Pomoć za izbjeglice“.

U očekivanju izbjeglica, i Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak već desetak dana prikuplja humanitarnu pomoć kojom bi se pomoglo ljudima koji su zbog rata morali napustiti svoje domove.

U ovom trenutku prioritet su higijenske potrepštine (šamponi, gelovi za tuširanje, sapuni, prašak za rublje), konzervirana hrana bez svinjetine (pileći, goveđi i riblji proizvodi), hrana za djecu koja može duže stajati te različiti prehrambeni proizvodi poput keksa, krekera itd. U obzir dolaze i namirnice za pripremu toplih obroka: riža, tjestenina, grah, ulje,  i sl. proizvodi.

Proizvodi se prikupljaju u prostorijama Dobrotvornog društva Merhamet Sisak, H. N. Preporoda 10, Sisak Caprag radnim danom do 18,00 sati a prikupljena pomoć će se pružati izbjeglicama u koordinaciji s Gradskim društvom Crvenog križa Sisak.

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Danas zasjeda Županijska skupština

21. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije će se održati...

Pod Gradskom vijećnicom pronađeni ostaci rimskih termi

Prilikom obnove Gradske vijećnice u suterenskim prostorijama pronađeni su...