Naslovnica Najave Najave za subotu, 12. rujna

Najave za subotu, 12. rujna

SISAK – Tržnica Kontroba  otvara svoja vrata brojnim antkikvarima te nakon ljetne stanke  ponovno svake 2. subote u mjesecu Sajam antikviteta  na gornjem platou nudit će vam dio nezaobilazne i jedinstvene ponude starina iz škrinja i tavana našeg kraja. Sajam antikviteta održat će se i ove subote, 12. rujna. Isti dan, na glavnom ulazu, povodom obilježavanja Svjetskog dana Prve pomoći mlada ekipa Gradskog društva Crvenog križa Sisak u vremenu od 9,30 do 11, 00  sati  će prezentirati svoja stečena znanja na državnim natjecanjima.

SISAK – Gradski muzej Sisak na prostoru budućeg muzejskog postava Domovinskog rata „Barutana“, Ulica Marijana
Cvetkovića 2a, u subotu, 12. rujna 2015. organizira Peti sisački sajam militarija. Sajam će se održati od 10,00 do 13,00 sati, a obuhvaća razne izložbene i edukativne sadržaje. U izložbeno edukativnom dijelu sajma Gradski muzej Sisak predstavit će predmete iz Zbirke militarija, a bit će izloženi i predmeti vojne tematike iz dvije privatne zbirke.

Na Sajmu će sudjelovati djelatnici PU sisačko-moslavačke i djelatnici Ravnateljstva policije koji će prikazati rad
„Teodora“, robota za detektiranje i uklanjanje eksplozivnih naprava i policijskog psa za detektiranje eksploziva. Uz
predstavljanje specijalističke opreme i oružja te video prezentacije Interventne jedinice, svoju opremu predstavit će
Odjel protueksplozijske zaštite i PP Sisak.

Djelatnici Hrvatskog centra za razminiravanje prikazat će izgled minskog polja s najopasnijim minama koje su zaostale
iz vremena Domovinskog rata i upozoriti na još uvijek postojeću opasnost od mina. Na sajmu sudjeluju i članovi
painball klubova koji će predstaviti svoju opremu i rad.

U prodajnom dijelu sudjelovat će kolekcionari militarija s
prodajnim štandovima na kojima će se moći razgledati i kupiti predmeti i literatura vojne tematike.

Raspored događanja

10.00 – Početak Petog sisačkog sajma militarija

10.00 – 13.00  – Prezentacija izloženih predmeta iz zbirki i stručno vodstvo

11.00 – Prezentacija paintball opreme

12.00 – Prezentacija rada robota „Teodor“ i psa za detektiranje eksploziva

13.00 – Podjela vojnog graha, završetak Sajma

SISAK – Zamjenica  sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri-Ibrišević u subotu, 12. rujna 2015. godine, nazočiti će tradicionalnoj manifestaciji „Teferič“ koja, u organizaciji Udruge Bošnjaka branitelja  Domovinskog  rata  Hrvatske  –  Ogranak  grada  Siska  i  Sisačko-moslavačke županije, na Gradskom kupalištu Zibel u Sisku počinje u 13 sati.

ZRIN – 72. obljetnica stradanja stanovnika Zrina bit će obilježena u subotu 12. rujna u Zrinu. Program započinje u 10.30 sati mimohodom od Starog grada Zrina do mjesta srušene župne crkve Našašća svetog Križa. Misno slavlje u 11 sati predvodit će krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem. Nakon mise slijedi komemoracija žrtvama Zrina u 12.30 sati te prigodan kulturno-umjetnički program.

BREST POKUPSKI –  U subotu, 12. rujna od 16 sati u Brestu Pokupskom bit će otvoren restoran “Mlinski kamen”. Eko resort „Mlinski kamen“ se pozicionira kao prvi tematski odmorišni kompleks u ruralnom ambijentu kontinentalne Hrvatske, uronjen u nedirnutu prirodu na preko 30 hektara zelenila uz rijeku Kupu, obilježen bogatom ponudom tijekom cijele godine. Resort „Mlinski kamen“ nudi i smještaj u tradicionalnim seoskim stanovima I kućama za odmor, te mini spa. Otvorenje etno restorana „Mlinski kamen“ predstavlja završni dio prve faze izgradnje turističke ponude u sklopu kompleksa „Mlinski kamen“.

VOLODER – 48. Voloderske jeseni održat će se od 11. do 13. rujna.

PROGRAM

Subota, 12.09.2015.

11:00 sati
Otvorenje Izložba Udruge uzgajivača konja Moslavine na prostoru kod plinske stanice u središtu Volodera

12:00 sati
Biciklom u berbu – biciklijada Vinskim cestama uz start ispred glavne pozornice

14:00 sati
Otvorenje gospodarske izložbe tradicijskih obrta i zanata, braniteljskih zadruga i OPG-a u parku uz crkvu sv. Antuna Padovanskog

15:00 sati
Otvorenje 48. Voloderskih jeseni – Voloderska klet – (berbena povorka, rezanje prvih trsova, folklorni program i domjenak)

16:00 sati
Špalir mažoretkinja prema glavnoj pozornici
Folklorni program
Prikaz tradicionalnih berbenih običaja
Dodjela nagrada za vatrogasno natjecanje Memorijal Molnar- Dolenčić’ i nogometni turnir 48. Voloderske jeseni

17:00
Proglašenje Vinske kraljice

18:30 sati
Stavljanje vola na ražanj
Zabavni program uz Tamburaški sastav PRIMA BAND na glavnoj pozornici

21:00 sat
Koncert Marijana Bana i Diktatora

STARI GRABOVAC – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić u subotu, 12. rujna 2015. godine, s početkom u 19 sati, na ljetnoj pozornici iza Društvenog doma u Starom Grabovcu nazočiti će petoj večeri folklora „Križevo u Starom Grabovcu“, koju organizira KUD „Kolo“ Stari Grabovac.

BRESTAČA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić u subotu, 12. rujna 2015. godine, s početkom u 14 sati, nazočiti će svečanoj sjednici DVD-a Brestača, koja će u Društvenom domu Brestača biti održana u povodu obilježbe 90 godina rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brestača.

MEĐURIĆ – U subotu, 12. rujna 2015.godine u 18,00 sati, gradonačelnik Kutine Andrija Rudić nazočit će na 19. Gradskom vatrogasnom natjecanju za odrasle u Međuriću  i na proglašenju rezultata.

Komentirajte